avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme de testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme de testament

Sotul a decedat in 2000, avem 3 copii impreuna. Parinti lui au decedat ulterior .Sotul are 2 frati in viata , sora lui dupa decesul parintilor a hotarat sa treaca casa si pamantul pe ea.Ne-a cerut copii dupa buletine si certificate de nastere pe care le-am dat.Asi dori sa stiu daca poate intabula totul pe ea si lasa mostenire altcuva fara acordul scris al nostru. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Mviorica , utilizator 09:34, 8 Mai 2012
~ Conținut șters la cerere ~
Iar succesiunea nu s poate dezbate Decat in prezenta tuturor mostenitorilor.
Buna seara. Copiii Dvs. au vocatie succesorala la succesiunea bunicilor lor prin reprezentare. intrebati-o pe cumnata Dvs. ce a facut cu actele pe care vi le-a cerut si mergeti la notariat sa verificati Daca s-a deschis succesiunea. copiii Dvs ar trebui sa dea declaratii de acceptare a succesiunii , Pt a evita sa fie decazuti din dreptul de a succede.
Tocmai acel lucru ne intereseaza pe noi,daca pot fi decazuti din dreptul de a succede doar pe baza copiilor de pe buletine si certificate de nastere.Cand le-a cerut ne-a spus ca vrea sa intabuleze totul pe ea asta fiind prin septembrie-octombrie anul trecut.In acest timp nimeni nu a chemat copii sa semneze ceva la notar sau in alta parte.Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vocație succesorala puedo_2004 puedo_2004 Va rog sa mă lămuriți în următoarea chestiune. O soră a tatălui meu a decedat în 2015,fără copii. Soțul,decedat anterior. Tatăl nostru,și frate cu ... (vezi toată discuția)
Succesiune rada78 rada78 Va rog sa ma ajutati cu cateva informatii cu privire la urmatoarea problema: tatal meu a fost casatorit de 3 ori iar primele 2 casnicii au rezultate 2 fete; in ... (vezi toată discuția)
Succesiune BoangherMihaela BoangherMihaela buna ziua.spuneti-mi va rog frumos daca sotul a decedat si nu si-a cerut o bucata de pamant ce il avea mostenire de la bunica lui eu ca sotie pot sa-l pun in ... (vezi toată discuția)