Buna ziua, as vrea sa-mi verific niste calcule facute pentru concediul medical avut in luna mai.In luna mai dintr-un total de 22 de zile lucratoare eu am avut 9 zile de spitalizare si 13 zile de concediu cod 01- 75%.
Am luat ca baza de calcul venitul brut din ultimele 6 luni:
noiembrie = 960 (21 zile lucratoare)
decembrie = 960 (20 zile lucratoare)
ianuarie = 960(21 zile lucratoare)
februaruie = 960(20 zile lucratoare)
martie = 960(21 zile lucratoare)
aprilie = 960(21 zile lucratoare)
media zilnica am calculat-o asa:
960*6=5760
total zile lucratoare = 124
5760 / 124 = 46.45
media zilnica = 46.45
Indemnizatia pentru luna mai am calculat-o asa:
9 zile de spitalizare,cod 06(100%):
9*46.45*100% = 418.05 ron
13 zile de concediu cod 01 (75%):
13*46.45*75% = 452.88
Total indemnizatie bruta concediu medical:
418.05 + 452.88 = 871 ron
Eu stiu ca la concediu se retrage doar CAS si impozit 16%.
CAS-ul l-am calculat asa(la concedii eu stiu ca se calculeaza doar 35% din vb):
871 *35%*10.5% = 32 ron
cas = 32 ron
deducerea personala = 250 ron
baza de impozitare este :
871-32-250 =589
impozit pe venit:
589*16%=94.24
indemnizatia neta pentru luna mai este:
871- 32- 94.24 =744.76 ron
Va rog mult de tot, as vrea sa stiu daca este corect.
Multumesc frumos.
O zi minunata sa aveti!
Inteb pentru ca sefa mea azis ca trebuie sa semnez nu stiu ce dosar cu acte si nu vreau sa ma trezesc cu surprize. Multumesc frumos.O zi buna sa aveti!
Multumesc frumos pentru raspuns insa as vrea sa stiu si daca angajatorul trebuie sa-mi elibereze vreo decizie de suspendare a CIM pentru perioada de maternitate. O zi buna sa aveti!
Buna ziua, sunt o graviduta in saptamana 30 de sarcina si trebuie sa merg la medicul de familie pentru concediu prenatal. As vrea sa stiu daca pe langa acel concediu eliberat de catre medicul de familie trebuie sa inaintez catre angajator si vreun document tipizat prin care sa anunt intrarea in prenatal si sa cer acordarea concediului prenatal( ceva asemanator actului pe care l-am atasat la adeverinta ce confirma sarcina). Ce acte ar trebui sa-mi elibereze mie angajatorul odata cu inaintarea concediului prenatal si ce trebuie sa fac cu ele? Cum imi dau seama ca ceea ce mi se elibereaza este corect? Multumesc frumos. O zi buna sa aveti!
Buna ziua, as vrea sa stiu daca procentul de 85 % de la concediu prenatal si cel pentru cresterea copilului se calculeaza din venitul net sau 85 % din venitul brut(venitul de angajare)?
Buna ziua,
Din cate am inteles eu actul este de la executor, tare as vrea sa stiu mai multe insa imi este si frica sa intreb persoana in cauza , as vrea foarte mult sa pot ajuta si nu am idee ce as putea sa fac.
Multumesc frumos.
Va rog frumos, daca se poate, am nevoie de un raspuns urgent la o intrebare.As dori sa stiu ce se mai poate face in cazul in care in urma unui proces in care una din partile implicate cer jumatate din valoarea unei case parintesti. In momentul de fata s-a ajuns la scoaterea casei la licitatie(tocmai a primit un act prin care erau anuntati de scoaterea casei la licitatie)din cauza faptului ca persoana care locuieste in casa respectiva nu a reusit sa-i plateasca jumatate din valoarea casei. Ceea ce vreau eu sa stiu este daca se mai poate face ceva, daca se poate amana cumva aceasta licitatie macar cu o perioada de sase luni, perioada in care sa se mai incerce odata sa se faca rost de bani- printr-un imprumut eventual.
Am nevoie de un raspuns deoarece persoana care se afla in situatia descrisa nu reuseste sa mai vada nici un fel de rezolvare si in starea in care este acuma nici nu cred ca o sa reuseasca sa vada. Am nevoie sa stiu cum pot sa-l ajut, ce informatii trebuie sa strang. Trebuie sa pot sa fac ceva.