avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Activitate gabituica

Activitate gabituica

Discuție Spor cfp
Prin aplicarea OUG 20/2016 de modificare a salariilor de incadrare, sporul de control financiar preventiv se mai acorda ca procent la salariul de baza? Acest spor a fost acordat anterior in procent si inclus in salariul de baza.Se considera ca noile salarii de baza din grile includ si acest spor? Cum trebuie acordat prin majorarea salariului de baza cu procentul de 10% sau ca spor separat ? Cum trebuie evidentiat acest lucru in REVISAL?
Va multumesc pentru raspuns ! Va rog sa-mi spuneti daca pentru ocuparea functiei de executie cu timp partial de medic trebuie organizata procedura de concurs .
Va rog sa precizati care sunt incompatibilitatile prevazute de lege pentru a beneficia de cumulul de functii intr-o institutie publica? (salariatii fiind din categoria personal contractual)?
Va rog sa imi spuneti daca intr-o institutie publica aflata in subordinea consiliului local o persoana cu functie de conducere ,respectiv director, care a fost numit prin hotarare de consilui local poate ocupa inca o functie de executie cu timp partial, respectiv functia de medic.Care este modalitatea legala de ocupare a functiei de executie?
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns legat de efectuarea de garzi prin chemari de la domiciliu in unitati de asistenta medico-sociala. Conform art.6 din Sectiunea 2-a din Anexa II a Legii 330/2009 medicii care asigura asistenta medicala de urgenta vor fi salarizati cu un venit determinat in functie de 40% din tariful orar aferent salariului de baza si numarul de ore cat asigura garda la domiciliu.Adica sa inteleg ca medicul care este de garda indiferent daca are sau nu are nici o solicitare este platit cu 40% din tarifarul orar ?
Răspuns la discuția calculatie de pret
gabituica a scris:

va rog sa-mi spuneti punctul dvs.de vedere legat de urmatorea problema:
- o institutie bugetara aflata in subordinea consiliului local cu personalitate juridica al carei obiect de activitate este asigurarea de asistenta medicala si servicii de ingrijire sociala poate realiza venituri proprii din prestare de servicii de spalatorie si de bucatarie catre o firma privata medicala care isi desfasoara activitatea in aceeasi cladire cu unitatea noastra? Precizez ca unitatea noastra are in structura ei compartiment bloc alimentar si spalatorie.Permite legislatia in vigoare sa prestam aceste servicii tanand cont de obiectul principal de activitate?
consilieru a scris:

La o intrebare prescurtata am raspuns pe larg mergand pe presupunerea ca intrabati dvp unui restaurant. Si am gresit raspunzadu-va asa. Omul din greseli invata.
Nu cunosc legislatie bugetara , poate va ajuta altcineva.
Succes!
va rog sa-mi spuneti punctul dvs.de vedere legat de urmatorea problema:
- o institutie bugetara aflata in subordinea consiliului local cu personalitate juridica al carei obiect de activitate este asigurarea de asistenta medicala si servicii de ingrijire sociala poate realiza venituri proprii din prestare de servicii de spalatorie si de bucatarie catre o firma privata medicala care isi desfasoara activitatea in aceeasi cladire cu unitatea noastra? Precizez ca unitatea noastra are in structura ei compartiment bloc alimentar si spalatorie.Permite legislatia in vigoare sa prestam aceste servicii tanand cont de obiectul principal de activitate?
cum se stabileste de exemplu pretul unui meniu ? ce elemente trebuiesc luate in calacul