avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general calculatie de pret
Discuție deschisă în Contabilitate în general

calculatie de pret

cum se stabileste de exemplu pretul unui meniu ? ce elemente trebuiesc luate in calacul
Cel mai recent răspuns: gabituica , utilizator 10:42, 24 Septembrie 2009
gabituica a scris:

cum se stabileste de exemplu pretul unui meniu ? ce elemente trebuiesc luate in calacul


Cu multi ani in urma preturile produselor dintr-un meniu din restaurat se construiau la contabilitate, astfel: peste pretul de achizitie al materiei prime se aseza un adaos fix ( spre exemplu 50 % si care era valabil pentru toate incredientele) stabilit de catre conducerea firmei. Se obtinea astfel un pret de cu amanuntul. Cantitatile din reteta de fabricatie se inmulteau cu preturile cu amanuntul al incredientelor si se obtinea astfel pretul de vanzare a produsului final. Datorita faptului ca acum fluctuatia pretului de cumparare a materiilor prime este permanenta este mult prea complicat sa se recalculeze preturile produselor finale zilnic.
Astazi preturile produselor dintr-un meniu sunt stabilite urmand conceptele de marketing. Astfel se urmareste incadrarea preturilor in segmentul de piata tinta asa cum este conceputa politica de marketing a restaurantului si desigur acoperirea cheltuielilor firmei si obtinerea de profit.
va rog sa-mi spuneti punctul dvs.de vedere legat de urmatorea problema:
- o institutie bugetara aflata in subordinea consiliului local cu personalitate juridica al carei obiect de activitate este asigurarea de asistenta medicala si servicii de ingrijire sociala poate realiza venituri proprii din prestare de servicii de spalatorie si de bucatarie catre o firma privata medicala care isi desfasoara activitatea in aceeasi cladire cu unitatea noastra? Precizez ca unitatea noastra are in structura ei compartiment bloc alimentar si spalatorie.Permite legislatia in vigoare sa prestam aceste servicii tanand cont de obiectul principal de activitate?
La o intrebare prescurtata am raspuns pe larg mergand pe presupunerea ca intrabati dvp unui restaurant. Si am gresit raspunzadu-va asa. Omul din greseli invata.
Nu cunosc legislatie bugetara , poate va ajuta altcineva.
Succes!
consilieru a scris:

La o intrebare prescurtata am raspuns pe larg mergand pe presupunerea ca intrabati dvp unui restaurant. Si am gresit raspunzadu-va asa. Omul din greseli invata.
Nu cunosc legislatie bugetara , poate va ajuta altcineva.
Succes!
gabituica a scris:

va rog sa-mi spuneti punctul dvs.de vedere legat de urmatorea problema:
- o institutie bugetara aflata in subordinea consiliului local cu personalitate juridica al carei obiect de activitate este asigurarea de asistenta medicala si servicii de ingrijire sociala poate realiza venituri proprii din prestare de servicii de spalatorie si de bucatarie catre o firma privata medicala care isi desfasoara activitatea in aceeasi cladire cu unitatea noastra? Precizez ca unitatea noastra are in structura ei compartiment bloc alimentar si spalatorie.Permite legislatia in vigoare sa prestam aceste servicii tanand cont de obiectul principal de activitate?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un restaurant se poate aproviziona cu marfa (materie prima) de la hypermarket ? invatacel invatacel Buna seara, Am un restaurant care se mai aprovizioneaza cu materie prima de hypermarket supermarket....(salate, faina, salam...etc..) cu factura. Dar am ... (vezi toată discuția)
Evidenta contabila restaurant rodia rodia La un restaurant micut care are si un bar,evidenta gestiunii este organizata la pret de achizitie,cu fise de magazie pt.fiecare articol(atat pt.gestiunea ... (vezi toată discuția)