avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Activitate Emilia_85

Activitate Emilia_85

Răspuns la discuția Pensie de urmas
Da, am citit si eu legea, dar practic nu depasesti 26 de ani decat cand faci 27...de asta sunt nelamurita...in decursul anului in care am 26 de ani mi se mai ofera pensie pana la terminarea anului universitar?
Discuție Pensie de urmas
Buna ziua,
pensia de urmas se intrerupe din luna in care implinesc 26 de ani? sau se mai da pana la terminarea anului universitar din anul in care implinesc 26 de ani?
Va multumesc anticipat!
Va multumesc mult pentru raspuns.
Dar daca ma inscriu la o a 2-a facultate voi mai putea primi pensia de urmas?
Aceasta lege ce vrea sa zica?

Ca urmare a aparitiei Ordinului MMFES nr.129/26.02.2008 pentru modificarea Normelor de aplicare a prevederilor Legii nr.19/2000, aprobate prin Ordinul MMSS nr.340/2001, acordarea pensiei de urmas conform prevederile art.66 lit.(IMG:style_emoticons/default/cool.gif) din Legea nr.19/2000, cu modificarile si completarile ulterioare, nu mai este conditionata de nivelul formei de invatamant frecventate, de tipul sau modul de organizare a acesteia, de numarul formelor de invatamant frecventate sau de absolvirea uneia sau a mai multora dintre acestea.

Asadar, sub incidenta noii reglementari, pensia de urmas se acorda copilului daca isi continua studiile intr-o forma de invatamant organizata potrivit legii, indiferent de nivelul acesteia, pana la terminarea studiilor, fara a depasi data la care copilul urmas implineste varsta de 26 de ani.

Unitatile si institutiile de invatamant, tipurile, nivelurile si formele de organizare a activitatii de instruire si educare din sistemul national de invatamant sunt cele prevazute la art.15 din Legea invatamantului nr.84/1995, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

In Articolul 15 scrie ca : ) Formele de organizare a învăTământului sunt: învăTământ de zi, seral, cu frecvenTă redusă, la distanTă, comasat si, pentru copiii cu nevoi educative speciale, nedeplasabili, cu scolarizare la domiciliu.

Ceea ce studiez eu este invatamant la distanta.
Dar daca m-as inscrie la o a 2-a facultate credeti ca as avea o sansa mai mare?
Discuție Pensie de urmas
Buna ziua! Eu am 24 ani si am terminat facultatea de arhitectura care a durat 5 ani (din anul 5 mi-au ramas 2 restante :(). Am beneficiat de pensie anii acestia. M-am inscris din luna septembrie la cursurile eurocor, cursuri de calculator, autorizate. Am trimis si adeverinta care demonstreaza acest lucru la casa de pensii dar cei de acolo spun ca numai pot primii pensia! Am inteles ca acum numai conteaza ce forma de invatamant urmezi pana la 26 ani ...mai am dreptul la pensie in acest caz? Va multumesc mult ...