Buna ziua,
pensia de urmas se intrerupe din luna in care implinesc 26 de ani? sau se mai da pana la terminarea anului universitar din anul in care implinesc 26 de ani?
Va multumesc anticipat!
Legea 263/2010
Art. 84
Copiii au dreptul la pensie de urmas:
b) daca isi continua studiile intr-o forma de invatamant organizata potrivit legii, pana la terminarea acestora, fara a depasi varsta de 26 de ani;
HG nr. 257/2011 - aprobarea Normelor de aplicare a prevederilor Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice
Art. 65 (2) In cazul copiilor de peste 16 ani, pensia de urmas se acorda daca acestia urmeaza studiile intr-o forma de invatamant organizata potrivit legii, indiferent de nivelul ei, fara a depasi varsta de 26 de ani.
Da, am citit si eu legea, dar practic nu depasesti 26 de ani decat cand faci 27...de asta sunt nelamurita...in decursul anului in care am 26 de ani mi se mai ofera pensie pana la terminarea anului universitar?
Pensie urmas
gabibabi
Buna ziua,
Daca fiul meu urmeaza Masterul, mai poate beneficia de pensie de urmas? Intreb aceasta deaorece o persoana de la casa de pensii mi-a spus ca nu, ... (vezi toată discuția)
Pensie urmas
foxi
In cazul in care repeta anul la facultate, un adolescent poate pierde pensia de urmas ( tatal copilului a fost maistru militar) sau i se poate imputa/ cere ... (vezi toată discuția)