avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Activitate tudormiris

Activitate tudormiris

Răspuns la discuția sporuri legale
Cei de la inspectoratul scolar judetean au cerut scolilor sa completeze anexa 1 statul de personal pe un formular in care sporul de CFP este introdus in categoria sume compensatorii. Poate sa-mi dea cineva o explicatie de ce au procedat asa? Nelamurirea mea vine in corelatie cu alta - anume ca nu e clar modul de stabilire sau componenta sporului de conducere acordat administratorului financiar ( contabil sef) din unitatile de inavtamant preuniversitar. Exista prevederi clare in acest sens?
Răspuns la discuția sporuri legale
Ar mai fi sporul de penibilitate conf L281/2003 - abrogata si care nu se mai regaseste in 330, de care beneficiau cei de la maturatul stradal. Ce sa inteleg ca ar trebui bagat totusi in salar - dar unde? in baza - e unul permanent? ca si cele de la muzeu? Apropos prin comparatie cu muzeul si cele de la biblioteca desi abrogate ar trebui sa se regaseasca in baza, dar in anexe nu apar :(.
Răspuns la discuția sporuri legale
1.Ce se intampla cu sporurile bibliotecarilor? daca art. 51 din Legea 334/2002 a bibliotecior este abrogat de L330, alte prevedri nu sunt, iar oamenii au beneficiat de acele sporuri si in dec.2010 - dar in anexe nu apar aceste sporuri in note.
2. Ce are prioritate la stabilirea noului salariu: faptul ca trebuie sa nu fie salariul mai mic decat in decembrie 2009 - adica nu scade sau faptul ca sporurile nu trebuie sa depaseasca 30%?
Răspuns la discuția Deducere impozit pt copil
Sotia mea e in concediu de crestre copil pana la 2 ani si am cerut sa mi se acorde deducerea aferenta copilului mie. Eu nu m-am lamurit ... citind cadrul legal nu am gasit nicaieri faptul ca ..daca mama e in concediu de crestere copil pana la varsta de 2 ani nu mai beneficiaza nici unul din parinti - tatal, de deducerea aferenta - asta mi s-a spus la munca la mine. Daca mi se poate acorda aceasta deducere de la cine cer acu adeverinta de la angajator pt sotie? ea fiind in concediul de crestere copil.