avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Activitate patryk

Activitate patryk

Răspuns la discuția Pensie de invaliditate
daca am primit decizia de incadrare in grad de invaliditate II pe data de 12.10.2009 mai pot beneficia de concediu medical pana la sfarsitul lunii noiembrie asa cum spune Ordonanţă de urgenţă nr. 158 din 17/11/2005 la Art. 15. - În cazul în care medicul expert al asigurărilor sociale a emis avizul de pensionare de invaliditate, plata indemnizaţiei pentru incapacitate temporară de muncă se face până la sfârşitul lunii următoare celei în care s-a emis avizul, fără a se depăşi durata maximă de acordare a concediului, prevăzută de art. 14 alin. (4).

Fac mentiunea ca nu depăşesc durata maximă de acordare a concediului,
Răspuns la discuția Pensie de invaliditate
Medicul specializat in expertiza medicala a emis o decizie de incadrare in grad de invaliditate, nu o decizie de pensie..
Azi imi va fi inmanat dosarul de la interprindere sa merg sa-l depun la casa de pensii impreuna cu cererea de pensionare. Ce trebuie sa fac pentru a mai ramane angajat la intreprindere inca o luna de zile?.Multumesc

Buna seara..Am fost diagnosticat cu doua boli care in final au dus la o decizie de pensionare medicala a medicului expert al asigurarilor sociale incepand cu data de 12.10.2009.Am primit concediu medical pana la 31.10.2009 pentru a-mi rezolva dosarul..Am depus decizia de pensionare la societatea ptr care am lucrat pe data de 29.10.2009.pana se rezolva cu dosarul , care e situatia mea...stau acasa dar de cand voi fi pensionat...de la ce data ? Multumesc anticipat pentru raspuns
Multumesc pentru raspuns..
ma interesa ce spune legea despre acest lucru
tudorvaleriu a scris:

1. Daca sanatatea si recomandarile medicale nu va mai permit lucrul la un asemenea loc de munca nu mai aveti cum sa beneficiati de avantajele acestuia deoarece nu mai activati in acele conditii.
2. Daca nu veti fi pensionat pentru incapacitate de munca veti primi un alt loc de munca corespunzator starii de sanatate sau veti fi concediat si veti primi indemnizatie de somaj.




sant de acord cu dv.dar tot nu am inteles daca in perioada cat sant in C.M se poate face schimbarea locului de munca ?mentionez ca postul nu va fi desfiintat.
In esenta lucrurile stau asa:

locul meu de munca este incadrat in conditii speciale de munca.Daca se schimba incadrarea nu voi mai beneficia de avantajele oferite de incadrarea existenta acum.
tudorvaleriu a scris:

Daca ne dati mai multe amanunte (in ce a constat modificarea, in schimbarea locului de munca, a salariului) va putem da un raspuns mai precis.



am detinut o licenta medicala necesara pentru a-mi putea desfasura sarcinile de serviciu.Aceasta licenta a fost suspendata definitiv din cauze medicale.Practic nu voi mai putea merge inapoi pe acelasi post.In prezent sant in C.M de 115 zile.Intrebare era daca in timpul C.M prezent si posibil viitor incadrarea pe locul de munca se poate schimba sau acest lucru se va petrece in momentul cand ma reintorc la serviciu ?
Buna seara.Am o intrebare pentu cei care se pricep..Se poate schimba incadrarea locului de munca pe timpul concediului medical.Fac mentiunea ca ma aflu in concediu medical de 115 zile si in momentul revenirii la serviciu oricum nu voi mai pute presta aceeasi munca din motive de sanatate..Intreb doar daca se poate face schimbarea in perioada c.m
Răspuns la discuția Explicatie termen
asigurarea a fost incheiata de compania la care lucrez si nu am dat nici o declaratie....ei cer acum...si se pare ca au si primit...nu stiu cum...fisa medicala pe cativa ani in urma....incearca sa se lege de un diagnostic care a fost pus acum 3 ani pe un concediu medical