avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Explicatie termen
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Explicatie termen

Buna ziua.Am nevoie de a intelege o definitie a unui termen dintr-un contract de asigurare.

Este vorba de definitia:

"Boala" inseamna orice deteriorare a sanatatii dintr-o data si neasteptat ,care se manifesta in timpul perioadei asigurate si este certificata de un medic calificat.


Va multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Septembrie 2009
patryk, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters76710 , utilizator 11:45, 30 Septembrie 2009
Din cate inteleg, trebuie sa fie vorba despre o boala dobandita ulterior incheierii contractului de asigurare, care sa,,loveasca" neasteptat si care sa fie diagnosticata si certificata de medicul specialist. dealtfel, din cate cunosc, companiile de asigurari nici nu incheie contractul cu persoane care sufera deja de anumite afectiuni, aceasta reprezentand o conditie , i naspecial in cazul asigurarilor de viata. .
Bun....Definitia de mai sus este cuprinsa intr-o anexa care este legata de pierderea definitiva a capacitatii de munca..


Dar la o alta anexa care priveste pierderea temporara a capacitatii de munca
"boala" este definita ca :

Deteriorarea starii fizice sau mentale a persoanei asigurate care se manifesta pentru prima data in perioada de valabilitate a contractului...


De ce doua definitii ale aceluias termen ?
Buna ziua,
Fara a intra in detaliile discutiei,
va atrag atentia ca ambele definitii, in comun, ascund acelasi lucru, pe care asiguratorul in speta NU doreste sa-l intelegeti:
ambele definitii se refera la:
1. orice deteriorare a sanatatii dintr-o data si neasteptat
2. deteriorarea starii fizice sau mentale a persoanei asigurate care se manifesta pentru prima data

Deci toate bolice cronice si/sau cele pe care le cunosteati dinainte de asigurare, sau aveau cauze pre-existente, NU INTRA IN ACEASTA ASIGURARE.
Va recomand mare atentie in aceasta speta.
Cu stima
Expert judiciar Eugen Marcov
Definitiile sunt adecvate riscurilor acoperite:
-in primul caz este vorba de boala ca producator de dauna materiala imediata(cheltuieli medicale necesare insanatosirii)
-in cel de al doilea caz este vorba de boala ca element al producerii incapacitatii de munca (cheltuieli medicale + pierderi salariale),care poate fi temporara sau definitiva.Ambele expliciteaza acoperirea riscului de imbolnavire numai ca accident.
Cum nu se poate asigura un risc previzibil (o afectiune deja instalata care se poate agrava sau poate recidiva) este necesara aceasta explicatie, secondata de declaratia asiguratului in care este chestionat asupra starii sanatatii personale si chiar a parintilor (prin ereditate riscul este agravat)
nucu$ a scris:
Definitiile sunt adecvate riscurilor acoperite:
- in primul caz este vorba de boala ca producator de dauna materiala imediata(cheltuieli medicale necesare insanatosirii)
- in cel de al doilea caz este vorba de boala ca element al producerii incapacitatii de munca (cheltuieli medicale + pierderi salariale),care poate fi temporara sau definitiva.
Ambele expliciteaza acoperirea riscului de imbolnavire numai ca accident.
Cum nu se poate asigura un risc previzibil (o afectiune deja instalata care se poate agrava sau poate recidiva) este necesara aceasta explicatie, secondata de declaratia asiguratului in care este chestionat asupra starii sanatatii personale si chiar a parintilor (prin ereditate riscul este agravat).

Buna seara.

Am citit mesajul Dvs. si am inteles clar ce vrea asiguratorul:

- asiguratul ideal este un om sanatos tun, cu toate certificarile de sanatate la zi (minut), care plateste ratele de asigurare fixate si care, intr-o calatorie, eventual nu solicita nici o rambursare, chiar daca ii cade o caramida in cap, pe ideea ca el oricum avea migrene inainte de a se asigura si nimeni nu poate spune ca plaga este de la caramida.
Multumesc.

Cu stima,

Alte discuții în legătură

Creditul de nevoi personale al socrului meu nu a fost despagubit in urma decesului sau simlizuk simlizuk .AVEM O MARE PROBLEMA SI AVEM NEVOIE DE OPINIA UNUI SPECIALISTR.IN URMA CU APROX 2 ANI SOCRUL MEU A FACUT UN CREDIT DE NEVOI PERSONALE.LA ACEST CREDIT SOACRA ... (vezi toată discuția)
Despagubire asigurare de viata AlexandraSarghi AlexandraSarghi Buna ziua! Tatal meu a semnat o asigurare de viata atasata unui credit de nevoi personale. A decedat la 1 an dupa semnarea politei in urma unui accident ... (vezi toată discuția)
Probleme cu asigurarea in cazul decesului seducator seducator Va rog sa ma ajutati cu un sfat,,,,,tatal meu a decedat in ianuarie anul curent, avea un credit la banca fiind asigurat de o anumita firma. Am trimis toate ... (vezi toată discuția)