avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Activitate cesar vascocenco

Activitate cesar vascocenco

Buna ziua

acelasi subiect il abordez numai ca din prisma utilizatorului unui drum public.

Fiind un drum public, deci nu o bucata de drum "proprietate privata" atunci inteleg ( mai ales ca platesc taxe pentru acea sectiune de drum) ca acea bucata de drum imi apartine si mie ca oricarui alt utilizator. Atunci nu inteleg de ce eu ca si platitor de taxe pot fi sanctionat insa cel a carui proprietate are iesirea in acel drum si care se erijeaza in prorprietar a acelei bucati de drum nu....cu alte cuvinte, acea bucata de drum apartine tuturor pentru simplul fapt ca este "public", deci la fel ca oricare om pot stationa acolo. Altfel, inteleg ca daca pe un drum au iesire 10 case , cei 10 sint proprietari ai acelei bucati de drum si restul nu avem nici un drept desi platim?

Cum pot sa ma apar daca politia vine si imi da amenda? Imi da amenda pentru ce?...pentru ca utilizez o bucata de drum pentru care am platit deja dreptul de folosinta? Nu cumva este o inadvertenta in aceasta situatie?

Multumesc anticipat.
Buna dimineata tuturor,

problema mea este destul de simpla insa am nelamuriri. Am avut un contract de munca cu o firma din Bucuresti, perioada de proba fiind de 90 zile. Fisa postului specifica la functie ca fiind "Administrator depozit ". Dupa incadrarea mea pe acest post, am cerut o inventariere a bunurilor din acea gestiune, cit si prezentarea fiselor pentru fiecare reper comercializat in parte, fisa in care se fac intrari si iesiri ( acestea lipseau). Dupa acest inventar, in timp s-a constatat o frauda din partea celei care a administrat pina sa vin eu aceasta gestiune. Persoanei i sa desfacut disciplinar contractul de munca pentru prejudiciile aduse. Dupa ce s-au scur aproximativ 100 zile de la angajarea mea, mi-a fost impusa demisia, in speta mi s-a "sugerat" sa demisionez. Am demisionat cu acordul partilor in felul urmator: am inregistrat cererea de demisie, dupa care am inregistrat cererea de inventar, cele doua cereri fiind acceptate si semnate de catre managerul punctului de lucru. Ulterior s-a trecut la inventarierea bunurilor, s-a intocmit un dosar rezultatul agreat si semnat de mine si de membrii comisiei fiind un minus al gestionarului de 1000 lei, minus ce mi s-a comunicat verbal si nu in scris ca v-a trebui sa il suport solidar cu gestionarul. La trei ore dupa ce comisia si-a incheiat activitatea si dosarul a fost incheiat, am primit un telefon din partea sefei de comisie prin care ma instiinta ca trebuie sa semnez o declaratie prin care sa recunosc ca nu aveam stiinta de plusuri sau minusuri, datorii catre terti....declaratie ce am semnat-o la inceput denumita fiind "declaratie de inventar". Sefa de comisie a insistat sa semnez si i-am transmis ca imi rezerv drptul sa nu semnez. Mentionez aici ca nu am avut acces la acte prin care se fac intrarile si iesirile din gestiune, si nici nu am primit sau eliberat bunuri din gestiune aceasta cazind in sarcina gestionarului dion subordine. In acest moment angajatorul vrea sa ii semnez aceasta declaratie eu si nu gestionarul si incearca sa imi retina drepturile salariale cuvenite. Intrbarea mea este: are voie sa imi retina salariul si bonurile de masa dupa bunul plac si nu conform unei hotariri judecatoresti?.Mai mult, inventarul facut a avut loc pe durata a doua zile, iar peste noapte gestiunea nu a fost sigilata asa cum cere legea, nu mi s-a prezentat pentru comparatie dosarul de la precedentul inventar, iar mijloacele de numarare, cintarire, nu au avut certificate de etalonare conform legii pentru a putea cintari cu exactitate bunurile din gestiune. As vrea sa stiu de asemenea in cazul in care ma adresez instantei care sint sansele ca firma sa imi plateasca daune-interese pentru neplata la timp a drepturilor banesti.


Va multumesc anticipat
Buna ziua,



Numele meu este Cesar Vascocenco si imi permit sa va scriu acest mail deoarece am gasit adresa dvs. pe internet pe un site dedicat…problema mea este urmatoarea:de la data de 1 ianuarie 2009 si pina la 1octombrie 2009 am fost angajatul unei societati comerciale cu care am avut un contract incheiat….pina aici totul in regula, acum , in contractul meu cu acesta firma scrie ca am fost angajat in functia de tehnician chimist; mi-am depus demisia fortat de angajator deci relatiile cu firma au incetat la data de 1 octombrie 2009. cartile de munca ale acestei firme sint tinute la ITM Bihor, care a si emis in data de 13 octombrie 2009 o decizie de incetare tot pe functia de tehnician chimist….asadar am o copie de la dinsii cu numar de inregistrare si parafa….deci , contractul si decizia sint completate pentru functia de tehnician chimist; intre timp luind legatura cu fostul angajator pentru a-mi recupera cartea de munca, acesta mi-a trimis o copie dupa cartea de munca, pagina in care este scris ( inregistrat ) contractul meu de munca cu functia de tehnician chimist. Acum partea amuzanta este ca cei de la ITM refuza sa imi elibereze cartea de munca cu functia de tehnician chimist deoarece nu au un document, diploma ori altceva, care sa ateste calitatea mea de tehnician chimist, si vor sa treaca in cartea de munca, muncitor necalificat, eu insa desfasurind la firma mentionata munca nu de tehnician chimist ba chiar de specialist….am transmis fostului angajator refuzul meu categoric de a-mi fi trecuta funcita “necalificat” si am transmis totodata si copii dupa diploma de bacalaureat, coopie dupa certificatul de calificare emis de liceul unde am absolvit, iar pe verso acestui certificat este trecuta a doua calificare “lacatus mecanic” obtinuta la primul loc de munca….asadar sint dublu calificat , nu poate fi vorba de necalificat…nu in ultimul rind, am fost trimis de catre acesta firma la niste cursuri , unul in Franta celalalt in Marea Britanie, pe care le-am absolvit iar diplomele sint la firma ( aceasta fiind procedura) …totusi fostul angajator si cei de la ITM Bihor nu vor sa imi elibereze cartea de munca desi am avut un contract, au facut inscrisurile asa cum v-am spus si mi-am desfasurat activitatea fara probleme rezolvind treburi ce tin de specialisti si nu de necalificati….

…din cite stiu, retinerea cartii de munca este ilegala, ea nu poate fi retinuta sub nici o forma….acum, daca intr-adevar trebuia o diploma pentru a ma putea angaja pe acel post, inseamna ca atit angajatorul cit si ITM Bihjor au facut o ilegalitate inscriind in documente oficiale ceva neadevarat, si acceptind ambii aceasta….stiu ca in sectorul privat nu este nevoie de aceste diplome decit in functii care sint “sensibile” doctor, avocat…insa in cazul meu experienta in locurile de munca anterioare au demonstrat abilitatile mele profesionale…acum, dupa incetarea colaborarii cu firma, cei de la ITM au incalcat din nou legea, emitind o decizie pe care o neaga acum…din cite imi dau seama au facut mai multe falsuri si uz de falsuri in inscrisuri oficiale…intrebarea mea este: in cit timp legal trebuie sa mi se elibereze cartea de munca, si as vrea sa imi spuneti ce pot face in acest caz pentru clarificarea situatiei si recuperarea cartii de munca. Pot cere daune morale in cazul in care acestia imi trec “necalificat” in cartea de munca? Care este procedura in asemenea situatie?



Va multumesc anticipat pentru ajutor





Cu deosebita stima

Cesar Vascocenco

Discuție cartea de munca
Buna ziua, va retin atentia cu citeva intrebari: in cit timp de la depunerea demisiei, angajatorul este obligat prin lege sa imi inapoieze cartea de munca, ce alte acte sau adeverinte trebuiesc sa imi fie eliberate odata cu cartea de munca si ce sanctiuni sint aplicate in cazul in care angajatorul nu imi elibereaza cartea de munca in termenul stabilit prin lege? In cazul in care nu imi elibereaza cartea de munca in termenul stabilit prin lege, unde trebuie sa ma adresez pentru a cere daune, deoarece cartea de munca este proprietate personala iar faptul ca angajatorul nu imi elibereaza cartea de munca poate fi considerat ca fiind un abuz din partea acestuia?