avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... retineri salariale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

retineri salariale

Buna dimineata tuturor,

problema mea este destul de simpla insa am nelamuriri. Am avut un contract de munca cu o firma din Bucuresti, perioada de proba fiind de 90 zile. Fisa postului specifica la functie ca fiind "Administrator depozit ". Dupa incadrarea mea pe acest post, am cerut o inventariere a bunurilor din acea gestiune, cit si prezentarea fiselor pentru fiecare reper comercializat in parte, fisa in care se fac intrari si iesiri ( acestea lipseau). Dupa acest inventar, in timp s-a constatat o frauda din partea celei care a administrat pina sa vin eu aceasta gestiune. Persoanei i sa desfacut disciplinar contractul de munca pentru prejudiciile aduse. Dupa ce s-au scur aproximativ 100 zile de la angajarea mea, mi-a fost impusa demisia, in speta mi s-a "sugerat" sa demisionez. Am demisionat cu acordul partilor in felul urmator: am inregistrat cererea de demisie, dupa care am inregistrat cererea de inventar, cele doua cereri fiind acceptate si semnate de catre managerul punctului de lucru. Ulterior s-a trecut la inventarierea bunurilor, s-a intocmit un dosar rezultatul agreat si semnat de mine si de membrii comisiei fiind un minus al gestionarului de 1000 lei, minus ce mi s-a comunicat verbal si nu in scris ca v-a trebui sa il suport solidar cu gestionarul. La trei ore dupa ce comisia si-a incheiat activitatea si dosarul a fost incheiat, am primit un telefon din partea sefei de comisie prin care ma instiinta ca trebuie sa semnez o declaratie prin care sa recunosc ca nu aveam stiinta de plusuri sau minusuri, datorii catre terti....declaratie ce am semnat-o la inceput denumita fiind "declaratie de inventar". Sefa de comisie a insistat sa semnez si i-am transmis ca imi rezerv drptul sa nu semnez. Mentionez aici ca nu am avut acces la acte prin care se fac intrarile si iesirile din gestiune, si nici nu am primit sau eliberat bunuri din gestiune aceasta cazind in sarcina gestionarului dion subordine. In acest moment angajatorul vrea sa ii semnez aceasta declaratie eu si nu gestionarul si incearca sa imi retina drepturile salariale cuvenite. Intrbarea mea este: are voie sa imi retina salariul si bonurile de masa dupa bunul plac si nu conform unei hotariri judecatoresti?.Mai mult, inventarul facut a avut loc pe durata a doua zile, iar peste noapte gestiunea nu a fost sigilata asa cum cere legea, nu mi s-a prezentat pentru comparatie dosarul de la precedentul inventar, iar mijloacele de numarare, cintarire, nu au avut certificate de etalonare conform legii pentru a putea cintari cu exactitate bunurile din gestiune. As vrea sa stiu de asemenea in cazul in care ma adresez instantei care sint sansele ca firma sa imi plateasca daune-interese pentru neplata la timp a drepturilor banesti.

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Dan Top , Avocat 04:41, 10 Noiembrie 2010
Angajatorul pentru a va retibne drepturile salariale are nevoie de un titlu executor de o hotarire judecatoreasca

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inventar, gestiune colectiva si gestionar, proceduri mari.r mari.r Buna seara, Multe intrebari fara raspuns, dupa o intamplare neplacuta. M-am trezit intr-o situatie fara precedent, in activitatea mea.:hammer: Sfarsit ... (vezi toată discuția)
Lipsa foarte mare la inventar crisulici21 crisulici21 lucrez de 10 ani la o firma cu materiale de constructii ca gestionar iar anul acesta ma scos lipsa 100 de milioane. bani pe care nu i-am furat eu .tin sa ... (vezi toată discuția)
Inventar in lipsa gestionarului vbebis@yahoo.com vbebis@yahoo.com Sunt gestionar la o sc. Am fost chemat telefonic la un inventar inopinat dar in acel moment ma aflam deja in provincie, a doua zi fiind liber. M-am prezentat ... (vezi toată discuția)