avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Activitate dana_laura

Activitate dana_laura

Discuție Mostenire
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati in urmatorul caz: bunicul meu cu bunica au o casa + teren. Bunicul moare si avand 3 copii se impart bunurile jumatate bunicii si cealalta jumatate copiilor (1/3 fiecaruia). Ulterior moare primul copil (tatal meu) si eu fac succesiune fara sa iau in calcul dreptul de 1/6 din bunurile de mai sus. Apoi moare un alt copil (unchiul meu) si verisorul meu face succesiune la fel, fara sa ia in calcul dreptul de 1/6 din casa+teren.
Acum bunica vrea sa faca un schimb cu un apartament si ne cere noua (mie si verisorului) sa renuntam in favoarea ei la drepturile asupra casei + terenului. Daca renuntam acum, in eventualitatea in care moare bunica, mai avem alte drepturi asupra noului bun (apartament)? Sau cel de-al treilea copil, ramas in viata in acest moment, o mosteneste integral pe bunica?
Multumesc.
Buna ziua,
Sotul meu si-a strans lucrurile personale si a parasit domiciliul conjugal. Adresa lui de pe buletin este cea de la mama lui, insa noi stateam impreuna de peste 5 ani, deci din septembrie 2012 de cand ne-am casatorit se poate numi "domiciliu conjugal", nu? Fetita minora, in varsta de 3 luni, a ramas la mine.
Problema mea: chiar in ziua cand a plecat de acasa eu trebuia sa merg sa imi depun dosarul pentru indemnizatia de crestere copil. La acest dosar, pe langa alte documente, trebuie anexata cererea prin care parintele solicita acordarea indemnizatiei + o declaratie a celuilalt parinte (care cuprinde datele din buletin, date de contact, perioada lucrata in ultimele 12 luni anterior nasterii copilului). In plus, in momentul depunerii dosarului ar trebui sa am la mine si buletinul lui, in original.
In ziua cand a plecat de acasa sotul meu m-a anuntat ca nu semneaza nici o declaratie si nu imi da buletinul deoarece "poate" o sa intre el in concediu de crestere copil.
Ce pot face in acest caz?
Am fost sfatuita sa ii fac adresa la serviciu (lucreaza intr-o institutie in sistem militarizat si o adresa catre comandant ar fi o "pata" la dosarul lui), prin care sa intreb daca a solicitat documentele (adeverinta venit etc) necesare pentru depunerea dosarului de indemnizatie.
De asemenea, alte persoane m-au sfatuit sa apelez la "autoritatea tutelara".
Mentionez ca am termen de 60 zile de la terminarea concediului medical pentru depunerea dosarului adica pana pe 03.10.2013. Iar angajatorul meu mi-a suspendat deja contractul de munca, in ideea ca voi intra in concediu de crestere copil.