avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tatal refuza sa semneze cererea pentru acordarea ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tatal refuza sa semneze cererea pentru acordarea indemnizatiei de crestere copil

Buna ziua,
Sotul meu si-a strans lucrurile personale si a parasit domiciliul conjugal. Adresa lui de pe buletin este cea de la mama lui, insa noi stateam impreuna de peste 5 ani, deci din septembrie 2012 de cand ne-am casatorit se poate numi "domiciliu conjugal", nu? Fetita minora, in varsta de 3 luni, a ramas la mine.
Problema mea: chiar in ziua cand a plecat de acasa eu trebuia sa merg sa imi depun dosarul pentru indemnizatia de crestere copil. La acest dosar, pe langa alte documente, trebuie anexata cererea prin care parintele solicita acordarea indemnizatiei + o declaratie a celuilalt parinte (care cuprinde datele din buletin, date de contact, perioada lucrata in ultimele 12 luni anterior nasterii copilului). In plus, in momentul depunerii dosarului ar trebui sa am la mine si buletinul lui, in original.
In ziua cand a plecat de acasa sotul meu m-a anuntat ca nu semneaza nici o declaratie si nu imi da buletinul deoarece "poate" o sa intre el in concediu de crestere copil.
Ce pot face in acest caz?
Am fost sfatuita sa ii fac adresa la serviciu (lucreaza intr-o institutie in sistem militarizat si o adresa catre comandant ar fi o "pata" la dosarul lui), prin care sa intreb daca a solicitat documentele (adeverinta venit etc) necesare pentru depunerea dosarului de indemnizatie.
De asemenea, alte persoane m-au sfatuit sa apelez la "autoritatea tutelara".
Mentionez ca am termen de 60 zile de la terminarea concediului medical pentru depunerea dosarului adica pana pe 03.10.2013. Iar angajatorul meu mi-a suspendat deja contractul de munca, in ideea ca voi intra in concediu de crestere copil.
Cel mai recent răspuns: claudettee , utilizator 01:43, 26 August 2013
Mergeti la Autoritatea tutelara sa va indrume in aceasta privinta.
Aceasi problema am intampinat-o si eu, pt ca tatal nu a vrut sa semneze. Meegeti cu curaj la autoritatea tutelara si cereti sa vi se primeasca dosarul pt indemnizatie , atasand actelor dvs, o declaratie pe propria raspundere cum ca dvs si tatal numai locuiti impreuna si ca acesta refuza sa va semneze pt obtinerea indemnizatiei. Apoi, dupa depunerea dosarului, cei de la autoritatea tutelara vor veni in ancheta sociala la dvs pentru a stabili ca dvs nu locuiti cu sotul si ca fetita se afla la dvs si ca dvs va ocupati de cresterea si educarea ei. Vor incerca sa va spuna ca nu va primesc dosarul, dar insistati, pt a sunt obligati sa vi-l primeasca. E dreptul dvs, nu renuntati! Eu nu am renuntat, si am castigat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tata solicita concediu pentru cresterea copilului gina_dirleci gina_dirleci Sunt mama unei fetite de 10 luni si 3 saptamani (nascuta la 01.11.2008). Incepand cu 1 sept.2009 am revenit la serviciu, cu gandul ca sotul meu va intra in ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor t1t1 t1t1 Am plecat de \"acasa\"(casa socrilor unde am si adresa din buletin fiind luata in spatiu) cu copilul de 2ani si 4luni.am renuntat la servici si am retras ... (vezi toată discuția)
Protectia copilului nu face nimic!!!!!!!!!!!! Tango Tango X-(platesc 25% pensie intretinere dar fetita mea nu a mers in anul pregatitor la gradinita desi acum a implinit 7 ani.Mama ei nu inscris-o la scoala pana acum ... (vezi toată discuția)