Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati in urmatorul caz: bunicul meu cu bunica au o casa + teren. Bunicul moare si avand 3 copii se impart bunurile jumatate bunicii si cealalta jumatate copiilor (1/3 fiecaruia). Ulterior moare primul copil (tatal meu) si eu fac succesiune fara sa iau in calcul dreptul de 1/6 din bunurile de mai sus. Apoi moare un alt copil (unchiul meu) si verisorul meu face succesiune la fel, fara sa ia in calcul dreptul de 1/6 din casa+teren.
Acum bunica vrea sa faca un schimb cu un apartament si ne cere noua (mie si verisorului) sa renuntam in favoarea ei la drepturile asupra casei + terenului. Daca renuntam acum, in eventualitatea in care moare bunica, mai avem alte drepturi asupra noului bun (apartament)? Sau cel de-al treilea copil, ramas in viata in acest moment, o mosteneste integral pe bunica?
Multumesc.
Nu, nu are, intrucat dvoastra renuntati la dreptul de a-l mosteni prin reprezentare pe bunic, nicidecum la dreptul de a o mosteni, ulterior decesul acesteia, pe bunica.
Astfel ca, dupa decesul bunicii veti veni la mostenirea bunurilor acesteia prin reprezentarea tatalui dvoastra (veti mosteni cota ce i-ar fi revenit acestuia daca ar fi fost in viata) si respectiv a unchiului (verisorul va mosteni cota acestuia daca ar fi ramas in viata).
Luati legatura cu un notar pt. lamuriri suplimentare.
Succesiune
Panici Doinita
In urma decesului bunicului meu, s-a facut succesiunea, mostenitori fiind bunica, tatal si unchiul meu. Unchiul meu a renuntat la succesiune. Dupa decesul ... (vezi toată discuția)