Am si eu o problema. Sotul meu a luat acum 2 ani niste bani imprumut pentru a ne cumpara o garsoniera chiar inainte de nunta. Cunostinta respectiva a facut un act in fata notarului cum ca ia fost inmanata sotului meu suma respectiva, in cazul in care nu vor fi restituiti banii pana in data de 19. sept. 2009, bunul va fi confiscat. Astazi, sotul meu se scapa de datorie inmanand ultima transa a banilor si nu a facut nici o hartie cu cunostinta respectiva care putea sa ne faca rau trecand deja termenul. Totusi, sotul meu i-a zis sa mcunostintei sa mearga impreuna la notar pentru a se face o declaratie cum ca si-a primit banii. Mentionez ca aceasta cunstinta este un om cu caracter si de cuvant, nu cred ca ne-ar face rau, dar in cine mai ai azi incredere? Spuneti-mi ce fel de hartie se poate face fiindca din cauza timpului aceasta cunostinta a zis ca nu are cum sa ajunga azi la notar, sa aduca linistit sotul meu banii... Eu, sincer vreau sa avem o garantie dar, la fel de sincer va spun ca se poate supara foarte rau pe noi daca il suspectam de altceva fiindca el ne-a ajutat cand ne-a fost mai greu. Intrebarea mea este daca aceasta persoana face de mana o declaratie fata de un martor sau doi acasa reprezinta o garantie? sau ce fel de hartie se poate face daca nu ajung la notar? sper ca m-am facut inteleasa...
Buna ziua! Parintii meu sunt casatoriti de 30 de ani, acum 8 ani tatal meu a primit un teren pe care s-a facut acte de vanzare-cumparare, pe acel teren si-au construit o casa, iar acum 1 an de zile si-au cumparat o masina cu credit de nevoi personale, iar imprumuul este pe mama mea. Mama mea doreste sa divorteze insa nu stie cum se procedeaza in cazul partajului, tatal meu avand o amanta. Cum se imparte casa? cu masina daca ramane si cu creditul, asta este... dar, nu intelege cum se poate impartii casa? Eu si sora mea suntem majore, 26 resopectiv 30 de ani, casatorite. Dupa partaj isi pot face intrari separate?, casa fiind cu etaj si permitand aceasta posibilitate. Mentionez ca el nu este de acord sa isi parasesca domiciliul si nici cu divortul! In cazul acesta cat poate dura un divort?