glo a scris:
am un contract de arenda incheiat u proprietarul terenului.proprietarul a incheiat cu alta persoana o procura pt a-i administra terenul.pina acum procuristul il reprezenta. proprietarul decedeaza.apare un mostenitor(fiul).eu cu cine colaborez in continuare cu procuristul sau cu fiul.fiul nu a prezentat certificat de mostenitor.am sa-i cer.in cazul in care aduce certificat de mostenitor,ce fac cu procuristul.procura e pe durata nedeterminata.Trebuie cumva anulata? de mostenitor.
Procura este valabila numai pe durata vietii mandantului. Dupa moartea mandantului, aceasta isi inceteaza de drept valabilitatea.
Dv. va trebui sa luati legatura cu mostenitorul proprietarului terenului pentru a incheia cu acesta contractul de arenda.
Nu conteaza ca nu detine inca un certificat de mostenitor. Prin simplul fapt al administrarii bunurilor succesorale lasate de defunct acesta accepta succesiunea in mod tacit.
Contractul de arenda este un contract de administrare si nu de dispozitie, astfel incat oricare dintre mostenitori, daca sunt mai multi, il poate incheia in mod valabil. ;)