avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partajul in caz de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partajul in caz de divort

Buna ziua am si eu o intrebare .Intentionez sa divortez de sotul meu pe motiv de certuri extreme si neintelegere.Casa in care locuiesc eu si sotul meu e proprieteatea parintiilor sotului meu care dupa moartea sotie si mamei sotului meu, tatal sau a hotarat sa mergem la notar sa treaca casa pe amandoi cu cerinta sa fie ingrijit pana la moarte.Eu am o fata in varsta de 20 de ani impreuna cu sotul meu.Mie teama ca daca o sa deschid proces de divort o sa il intoarca pe tatal sau impotriva noastra si o sa mearga la notar sa traca toata casa pe numele fiiului sau si actualului meu sot.As vrea sa stiu care imi sunt drepturile si daca exista posibilitatea sa raman fara nimic dupa 20 de ani de casnicie.
La partaj vor intra toate bunurile comune dobandite in timpul casatoriei!!!Fiul(sotul dv) a mostenit o parte din casa de la mama lui(nu intra la partaj daca dispunatorul nu a stabilt altfel...art31 al.b C.Fam.) .Sa inteleg ca tatal (sotului dv),a facut act de donatie cu clauza de intretinere sau act de vanzare cumparare cu clauza de intretinere???
Ultima modificare: Miercuri, 29 Aprilie 2009
Serban Tanase, Consultant asigurari
tatal sotului meu a facut act de vanzare cumparare cu clauza de intretiner
In acest caz intra si casa la partaj iar clauza de intretinere intra in sarcina ambilor fosti soti!!!!Atentie conditia este ca fostul sot sa nu mai aiba frati(ei pot veni la mostenire daca tatal sotului decedeaza, ca rezevatari)!!!
multumesc mult de raspuns
Buna ziua! Parintii meu sunt casatoriti de 30 de ani, acum 8 ani tatal meu a primit un teren pe care s-a facut acte de vanzare-cumparare, pe acel teren si-au construit o casa, iar acum 1 an de zile si-au cumparat o masina cu credit de nevoi personale, iar imprumuul este pe mama mea. Mama mea doreste sa divorteze insa nu stie cum se procedeaza in cazul partajului, tatal meu avand o amanta. Cum se imparte casa? cu masina daca ramane si cu creditul, asta este... dar, nu intelege cum se poate impartii casa? Eu si sora mea suntem majore, 26 resopectiv 30 de ani, casatorite. Dupa partaj isi pot face intrari separate?, casa fiind cu etaj si permitand aceasta posibilitate. Mentionez ca el nu este de acord sa isi parasesca domiciliul si nici cu divortul! In cazul acesta cat poate dura un divort?

Alte discuții în legătură

Contract uzufruct viager pentru un fiu radutech radutech Buna ziua, Parintii mei au un apartamaent in proprietate. Mama mea doreste sa imi lase mie jumatatea ei din apartament din timpul vietii. Mentionez ca am un ... (vezi toată discuția)
Rog sfatul unui avocat cocutza13 cocutza13 Buna ziua, Rog un avocat sa ma lamureasca in problema aceasta. Sunt casatorita de 10 ani, inainte de casatorie (deci pe numele de fata) parintii mei ... (vezi toată discuția)
Pentru succesiune cristian04 cristian04 Buna seara! As avea si eu o intrebare.In primul rand sa va povestesc cum sta treaba Bunica mea le-a facut act de vanzare-cumparare la o casa cu clauza de ... (vezi toată discuția)