avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partajul in caz de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partajul in caz de divort

Buna ziua am si eu o intrebare .Intentionez sa divortez de sotul meu pe motiv de certuri extreme si neintelegere.Casa in care locuiesc eu si sotul meu e proprieteatea parintiilor sotului meu care dupa moartea sotie si mamei sotului meu, tatal sau a hotarat sa mergem la notar sa treaca casa pe amandoi cu cerinta sa fie ingrijit pana la moarte.Eu am o fata in varsta de 20 de ani impreuna cu sotul meu.Mie teama ca daca o sa deschid proces de divort o sa il intoarca pe tatal sau impotriva noastra si o sa mearga la notar sa traca toata casa pe numele fiiului sau si actualului meu sot.As vrea sa stiu care imi sunt drepturile si daca exista posibilitatea sa raman fara nimic dupa 20 de ani de casnicie.
buna ziua . daca mama dvs este hotarata sa divorteze, poate investi instanta de judecata cu o cerere in acest sens .
competenta apartine judecatoriei in a carei raza teritoriala domiciliaza dansii .
chiar daca tatal dvs nu este de acord cu divortul , instanta poate dispune desfacerea casatoriei din culpa exclusiva a tatalui dvs . ( infidelitatea ).
intrucat nu exista copii minori in cauza , chiar daca dansul nu este de acord cu desfacerea mariajului, procesul in sine nu va dura f mult .

in ceea ce priveste procesul de partaj, tb sa stiti ca tx de timbru este destul de mare, in cuantum de 3% din valoarea partajabila .
daca imobilul este comod partajabil in natura ( permite locuirea separata a parintilor dvs .) , at instanta va dispune in acest sens, atribuind fiecaruia dintre parintii dvs 1/2 din imobil .

in cazul in care imobilul va fi atribuit unuia dintre parinti, in intregime, acesta va fi obligat la plata sultei catre celalalt sot .
daca totusi parintii se inteleg cu privire la partaj , dansii pot incheia o tranzactie in fata instantei chiar la primul termen ( in acest caz se restituie taxa de timbru ) sau chiar la notariat .
intrucat procesul de partaj , in cazul in care partile nu cad de acord , dureaza mai mult, va recomand sa investiti instanta cu actiunea de partaj dupa pronuntarea divortului .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract uzufruct viager pentru un fiu radutech radutech Buna ziua, Parintii mei au un apartamaent in proprietate. Mama mea doreste sa imi lase mie jumatatea ei din apartament din timpul vietii. Mentionez ca am un ... (vezi toată discuția)
Rog sfatul unui avocat cocutza13 cocutza13 Buna ziua, Rog un avocat sa ma lamureasca in problema aceasta. Sunt casatorita de 10 ani, inainte de casatorie (deci pe numele de fata) parintii mei ... (vezi toată discuția)
Pentru succesiune cristian04 cristian04 Buna seara! As avea si eu o intrebare.In primul rand sa va povestesc cum sta treaba Bunica mea le-a facut act de vanzare-cumparare la o casa cu clauza de ... (vezi toată discuția)