avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pentru Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pentru Succesiune

Buna seara! As avea si eu o intrebare.In primul rand sa va povestesc cum sta treaba Bunica mea le-a facut act de vanzare-cumparare la o casa cu clauza de intretinere cu toate necesare pe timpul vieti si de inormantare parintilor mei.Din cauza ca parintii mei nu sau mai inteles au ajuns la despartire dupa o periuada nu stiu exact bunica a murit iar contractul a ramas neschimbat.Vreau sa spun ca bunica era din partea tatalui iar mama nu a avut cum sa aibe grija de ea din cauza ca sa despartit de tata nefiind in relatii bune cu el.Intre timp a murit si tatal meu si vreau sa precizez ca tatal meu a mai fost casatorit si a avut trei copii dupa care a divortat si tata sa recasatorit cu mama si m-am nascut eu iar la randul lor au divortat dupa 4 ani de la moartea bunici.Acum as vrea sa stiu daca mama mai are vreun drept la casa tinand cont ca nu mai este pe numele lu tata.In cazul asta cum trebuie sa procedez si ce e de facut nu stiu daca am fost foarte explicita dar este o mare incurcatura.VA MULTUMESC SI ASTEPT UN RASPUNS :">
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 14:20, 2 Martie 2010
Din pacate, ati fost extrem de neclara.Mai intai spuneti ca bunica le-a facut acte parintilor, apoi acestia s-au despartit si mama nu a avut cum s-o mai ingrijeasca pe bunica, apoi ca bunica a murit si dupa 4 ani de la moartea ei parintii au divortat.Nu inteleg nimic.Si ce rol are prima sotie aici, ca inteleg ca mama dvs.este a doua sotie.Deci: In timp ce parintii dvs.care v-au facut erau casatoriti, mama tatalui dvs.le-a facut act de intretinere prin care, in schimbul intretinerii, le-a dat casa.Dupa ce bunica a murit, parintii dvs.s-au despartit.Tatal dvs.s-a casatorit dupa aceasta despartire de mama dvs.cu altcineva? Reveniti mai explicit ca sa putem vedea despre ce este vorba.
Si pe ce nume e casa acum daca nu mai e pe numele tatalui?
+tot ce a zis dandanaua
Daca nu a fost reziliat contractul cu clauza de intretinere intre bunica si parintii dvs., sau nu a intervenit alt act(partaj,donatie) mama este coproprietara pe imobil.
Trebuie sa se faca succesiunea dupa tata, astfel ca, partea tatalui de 1/2 se imparte intre dvs si ceilalti copii. Restul de 1/2 ii revine mamei care dovedeste cu hotararea judecatoreasca numele anterior.
Imi cer scuze ca nici eu nu stiu cum sa ma exprim dar am sa incerc sa fiu mai clara.Tata nu sa mai recasatorit niciodata.cum sa va zic bunica le-a dat parintilor o casa prin vanzare-cumparare cu clauza de intretinere parintii mei s-au despartit iar bunica a ramas in grija tatalui.intrebarea este daca mama mea fiind in trecuta in contract mai are vreun drept la casa tinand cont ca nu a avut grija de bunica cum sa discutat in contract?
Dupa 4 ani de la despartire parinti mei au divortat iar mama mea sa recasatorit cu altcineva ne-mai purtand numele tatalui meu.Acum si tatal meu a decedat si nu stim cum sa procedam deoarece el din prima casatorie a mai avut 3 copii care acum s-au ridicat cu pretentii de aceea am apelat la dumneavostra ca sa ma sfatuiti ca nu stim ce sa facem.Va mutumesc si sper ca nu v-am suparat.
Si daca nu a avut grija de bunica, acel contract a fost reziliat cumva? sau a ramas pe numele parintilor, ulterior divortati?
Daca a ramas, mama trebuie sa faca partajul, sa isi ia 1/2 din imobil.
Cealalta jumatate +alte bunuri mobile/imobile vor constitui masa succesorala a tatalui, care se va imparti intre toti copiii, din cate casatorii provin ei nu conteaza.

Alte discuții în legătură

Contract intretinere, danmarianpopescu danmarianpopescu Tatal meu a incheiat un Contract de intretinere cu bunicii mei, parintii lui, contract care prevede ca un schimbul intretinerii si a inmormantarii acestora, ... (vezi toată discuția)
Mostenire bunica Alis1976 Alis1976 Buna ziua , am o nelamurire cu care sper sa ma puteti ajuta . Mama a divortat de tatal meu acum foarte multi ani , dupa divort eu ramas in grija mamei . Tatal ... (vezi toată discuția)
Succesiune după tată. suntem 2 frați și tata a murit de curând. ... viky62 viky62 Succesiune după tată. Suntem 2 frați și tata a murit de curând. Părinții noștri au divorțat și fiecare a rămas cu un copil. Înțelegerea ... (vezi toată discuția)