avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pentru Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pentru Succesiune

Buna seara! As avea si eu o intrebare.In primul rand sa va povestesc cum sta treaba Bunica mea le-a facut act de vanzare-cumparare la o casa cu clauza de intretinere cu toate necesare pe timpul vieti si de inormantare parintilor mei.Din cauza ca parintii mei nu sau mai inteles au ajuns la despartire dupa o periuada nu stiu exact bunica a murit iar contractul a ramas neschimbat.Vreau sa spun ca bunica era din partea tatalui iar mama nu a avut cum sa aibe grija de ea din cauza ca sa despartit de tata nefiind in relatii bune cu el.Intre timp a murit si tatal meu si vreau sa precizez ca tatal meu a mai fost casatorit si a avut trei copii dupa care a divortat si tata sa recasatorit cu mama si m-am nascut eu iar la randul lor au divortat dupa 4 ani de la moartea bunici.Acum as vrea sa stiu daca mama mai are vreun drept la casa tinand cont ca nu mai este pe numele lu tata.In cazul asta cum trebuie sa procedez si ce e de facut nu stiu daca am fost foarte explicita dar este o mare incurcatura.VA MULTUMESC SI ASTEPT UN RASPUNS :">
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 14:20, 2 Martie 2010
Buna ziua mutumesc pentru raspuns .Acel contract nu a fost reziliat a ramas in continuare pe numele parintilor .Si ce trebuie sa fac daca nu le cunosc adresele celorlalti frati ca-sa deschidem succesiunea?
Nu conteaza daca nu stiti adresele.
Se descurca notarul :) sau ii citeaza prin mica publicitate.
adutescu a scris:

Nu conteaza daca nu stiti adresele.
Se descurca notarul :) sau ii citeaza prin mica publicitate.

Si in caz ca nu âi gaseste sau nu se prezinta ce se intampla mai se poate face succesiunea?
Oricum se face.
Interesul lor e sa se prezinte, pt ca altfel pot fi considerati straini de succesiune si aceasta se va dezbate doar intre cei care au acceptat-o.
Daca vin si totusi nu va intelegeti la notar, exista si varianta dezbaterii in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract intretinere, danmarianpopescu danmarianpopescu Tatal meu a incheiat un Contract de intretinere cu bunicii mei, parintii lui, contract care prevede ca un schimbul intretinerii si a inmormantarii acestora, ... (vezi toată discuția)
Mostenire bunica Alis1976 Alis1976 Buna ziua , am o nelamurire cu care sper sa ma puteti ajuta . Mama a divortat de tatal meu acum foarte multi ani , dupa divort eu ramas in grija mamei . Tatal ... (vezi toată discuția)
Succesiune după tată. suntem 2 frați și tata a murit de curând. ... viky62 viky62 Succesiune după tată. Suntem 2 frați și tata a murit de curând. Părinții noștri au divorțat și fiecare a rămas cu un copil. Înțelegerea ... (vezi toată discuția)