avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire bunica
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire bunica

Buna ziua , am o nelamurire cu care sper sa ma puteti ajuta . Mama a divortat de tatal meu acum foarte multi ani , dupa divort eu ramas in grija mamei . Tatal meu s-a recasatorit dar nu a mai avut alti copii , bunicul meu a decedat iar tata a divortat de a 2-a sotie si s-a mutat la bunica . In 1999 tata a decedat iar dupa mai multi ani bunica s-a imbolnavit de Alzheimer . Din cate stiu eu bunica a facut un contract de vanzare cumparare cu fosta sotie al tatalui meu iar ea are grija de bunica in acest moment . Intrebarea mra este daca pot contesta acest contract de vanzare cumparare facut de bunica cu fosta sotie ? Nu mai sunt alti mostenitori iar dupa moartea tatalui nu s-a facut succesiune . Mutumesc anticipat .
Cel mai recent răspuns: Irina Pricop , Consilier juridic 14:51, 28 Februarie 2017
Dacă bunica la momentul semnării contractului de vanzare cumpărare era deja bolnavă si puteti face dovada faptului ca discernamantul ii era afectat ( in principiu acte medicale), contractul poate fi atacat cu sanse mari de reusita in instanta.
Multumesc frumos , o sa incerc sa fac rost de acte dar sunt sigura ca nu o sa le primesc de la fosta sotie al tatalui meu .
din moment ce fosta sotie a tatalui are grija de bunica dvs., vi se pare normal si moral sa contestati actul? sau doriti sa o preluati pe bunica si sa aveti grija de ea? si daca da, de ce nu ati facut-o pana acum? la mosteniri se inghesuie toata lumea insa cand e vorba de intretinut reale relatii de familie, de ingrijit parinti si bunici debilitati, nu se inghesuie nimeni ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pentru succesiune cristian04 cristian04 Buna seara! As avea si eu o intrebare.In primul rand sa va povestesc cum sta treaba Bunica mea le-a facut act de vanzare-cumparare la o casa cu clauza de ... (vezi toată discuția)
Act de vanzare-cumparare cu uzufruct andrei.craciun andrei.craciun Buna ziua, Va adresez urmatoarea intrebare: este posibila atacarea unui act de vanzare-cumparare cu uzufruct in situatia urmatoare? Tatal meu( divortat de ... (vezi toată discuția)
Buna seara,va intreb si eu despre un divort finalizat,si impartirea ... Simona Ionela Simona Ionela buna seara,va intreb si eu despre un divort finalizat,si impartirea unei case intre soti,unul dintre soti i-a dat partea lui unui copil avand boala de handicap ... (vezi toată discuția)