avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... buna seara,va intreb si eu despre un divort ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

buna seara,va intreb si eu despre un divort finalizat,si impartirea ...

buna seara,va intreb si eu despre un divort finalizat,si impartirea unei case intre soti,unul dintre soti i-a dat partea lui unui copil avand boala de handicap M45 si G 30 (boala alzaihmer) copii ceilalti nestiind de acest lucru fiind 3 copii,actul sa finalizat si acum copilul care a primit toata casa de la ambii parinti divortati nu se mai comporta bine cu unul dintre parinti(nu primeste pe ceilalti 3copii in curte la parintele care are unele nevoi fiind in varsta si cu probleme de sanatate) acum parintele isi vrea dreptul innapoi,se mai poate ? actul este de vanzare-cumparare! exista actul de boala din 2008 permanent,el a fost indreptatit sa dea drept de semnatura fara instiintarea celorlalti copii!? multumesc!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 13:02, 25 Februarie 2022
Da, in general oamenii sunt indreptatiti sa dispuna de bunurile lor, fara acordul copiilor.
M45 este Spondilita anchilozanta (Artrita reumatismala a coloanei vertebrale), care nu are nicio legatura cu discernamantul.
Iar un cazul Bolii Alzheimer, in faza incipienta persoana are discernamant. Ar trebui sa dovediti ca in ziua semnarii actului, boala era de asa natura si intr-o astfel de etapa incat sa ii fi fost afectat discernamantul.
Ati spus ca fiul "a primit toata casa de la ambii parinti divortati". Celalalt parinte nu stia ca fostul sot are Alzheimer?
Apoi, dvs copiii, daca ati suspectat ca parintele nu are discernamant, de ce nu l-ati pus sub interdictie?
Actul este un contract de vanzare. Parintele vanzator a declarat primirea unui pret. Fiul a devenit proprietar din momentul semnarii contractului, deci poate dispune de proprietate dupa cum doreste.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nulitate act de vinzare cumparare aldo_nick aldo_nick bunicul meu a cumparat o proprietate compusa din casa teren si dependinte in luna noiembrie 2008.Cntract de vinzare cumparare legalizat la notariat.in cursul ... (vezi toată discuția)
Termen desfiintare partaj voluntar joy24 joy24 as vrea sa stiu daca exista vreun termen pana la care partajul voluntar poate fi desfiintat ?? (vezi toată discuția)
Anulare act vanzare-cumparare si intretinere Btelena Btelena Buna ziua, Am pe rol un proces de anulare a unui act de vanzare -cumparare si intretinere cu uzufruct viager , incheiat in 2013 intre mine si 2 soti in ... (vezi toată discuția)