avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare act vanzare-cumparare si intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare act vanzare-cumparare si intretinere

Buna ziua,
Am pe rol un proces de anulare a unui act de vanzare -cumparare si intretinere cu uzufruct viager , incheiat in 2013 intre mine si 2 soti in varsta de 79 ani.
Batranii au decedat in aprilie -mai 2016 , procesul fiind deschis in iunie 2015 de fiul decedatei , pe motiv ca doamna nu avea discernanant la momentul semnarii actului.
La semnarea actului doamna a fost asistata de sotul dansei(acesta fiind introdus in act la cererea doamnei) ,iar la cererea doamnei notar a unui act medical am dus-o pe doamna la un cabinet psihologic unde am facut un Mmse, acesta fiind cel mai recent act medical inaintea semnarii actului.
Instanta a cerut o expertiza de la INML pentru a se stabili daca doamna a avut discernamant , iar cei de la INML au cerut o ancheta sociala la ultimul domiciliu al defunctei.
Problema majora este faptul ca fiul doamnei a venit cu o fisa medicala de la Obregia , unde doamna figura cu Dementa mixta, Alheizmer stadiu moderat., lucru nestiut de mine.
Mentionez ca din septembrie 2013 pana in martie 2015 m-am ocupat exclusiv de intretinerea celor 2 soti , respectand intocmai clauzele contractuale ,avand toate chitantele , doamna fiind in stare normala de sanatate. In tot acest timp nu m-am intalnit niciodata cu vreo ruda a doamnei , eu stiind ca nu mai tine legatura cu acestia de peste 20 ani.(in acest timp doamna a trait doar impreuna cu sotul , ingrijindu-l chiar si oe acesta).
In aceste acte medicale (prezentate de fiu ) apare cu Alzheimer din 2008.
La momentul semnarii actului le-am achitat sotilor 9500 e+ 500 ron/luna pt cheltuieli.
Am sanse de castig?
Daca se doveste ca doamna nu avea discernamant pot recupera din sumele cheltuite?
Mentionez ca acum locuiesc la adresa respectiva impreuna cu cei 2 copii si procesul este f important pt viitorul nostru...
Cel mai recent răspuns: Btelena , utilizator 09:43, 8 Aprilie 2017
Buna ziua,
!. Va sfatuiesc sa solicitati sprijinul unui avocat care, dupa studierea exacta a actelor pe care le aveti si a situatiei de fapt, va poate sprijini in demers!
2. Si in situatia in care, sa spunem, s-ar constata ca actul a fost semnat de o persoana fara discernamant si ar fi dispusa anularea lui, dumneavoastra veti putea solicita restituirea tuturor cheltuielilor cu dobanda de rigoare.
Ultima modificare: Luni, 9 Ianuarie 2017
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
Lipsa discernamantului anuleaza si intretinerea prestata timp de 1 an sau doar vanzarea -cumpararea ?
Daca doamna (fara discernamant) a fost insotita de sot la notar (semnand si sotul , find beneficiarul intretinerii alaturi de dansa ) pot scapa de anularea actului?
Multumesc .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare act vanzare-cumparare cu uzufruct viager Btelena Btelena Buna ziua , in 2013 am facut un contract de vanzare cumparare cu clauza de uzufruct viager cu o doamna de 78 ani (proprietara)si sotul acesteia (de 30 ani ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare cu clauza de abitatie, probleme ignoranta ignoranta Buna ziua, In 2013 am cumparat un apartament din bani mosteniti din decesul mamei mele pe numele minorei mele. Persoanele de la care am cumparat acest ... (vezi toată discuția)
O persoana cu probleme de sanatate mintale poate incheia contracte ... Teo On Teo On O persoana cu probleme de sanatate mintale poate incheia contracte de vanzare-cumparare sau de donatie ? (vezi toată discuția)