avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare act vanzare-cumparare cu uzufruct viager
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare act vanzare-cumparare cu uzufruct viager

Buna ziua , in 2013 am facut un contract de vanzare cumparare cu clauza de uzufruct viager cu o doamna de 78 ani (proprietara)si sotul acesteia (de 30 ani casatoriti, beneficiar al uzufructului). In momentul semnarii actului totul parea ok , doamna notar solicitandu-ne am facut un mmse la un cabinet psihologic totul iesit bine .
Astazi , cei 2 soti sunt decedati din 2015 ,insa fiul doamnei a cerut in instanta anularea actului pe motiv ca doamna suferea de Alhzeimer.
Mentionez ca doamna se intretinea singura, impreuna cu sotul , nematinand legatura cu vreo ruda de peste 10 ani.
Am vreo sansa sa-mi recuperez prejudiciul creat tinand cont ca se ridica la 14000 e + renovare completa apartament ?
Am martori care pot dovedii cei 2 ani in care m-am ocupat exclusiv de intretinerea beneficiarilor si faptul ca doamna se comporta mai mult decat normal.
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 22:27, 24 Noiembrie 2016
Da , aveti sanse mari . trebuie doar sa va pegatiti temeinic de proces. (avocat bun , probe , martori , insrisuri etc)
Angajați avocat dacă vreți sa va apărați.
O aparare în astfel de cazuri se face în câteva ore.
Șansele se analizează pe fiecare amănunt în parte și prin raportare la probe.

Dacă ați prestat întreținere e păcat sa pierdeți 14 000 euro doar ca nu știți sa va apărați.
Chiar daca doamna avea fisa la Obregia din 2008 , fiul dansei venind cu aceasta in instanta , diagnosticul fiind Dementa mixta -Alzheimer ?
Multumesc.
Pot exista multe apărări dar depinde de variantele concrete.
Trebuie analizat totul în concret și nu generic.

De care parte va aflați?
Banuiesc ca au semnat ambii soti. Avea cumva sotul ceva probleme? Cine a murit primul? Daca a murit doamna, mostenitorul ar fi domnul+copilul, daca el atunci mostenitorul ar fi doar ea. Copilul e doar al ei sau al ambilor. Trebuie analizate toate. Luati avocat si nu uitati sa cereti cheltuielile de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare act vanzare-cumparare si intretinere Btelena Btelena Buna ziua, Am pe rol un proces de anulare a unui act de vanzare -cumparare si intretinere cu uzufruct viager , incheiat in 2013 intre mine si 2 soti in ... (vezi toată discuția)
Bunica mea a făcut un contract de vânzare cumpărare cu uzufruct ... Ani4545 Ani4545 Bunica mea a făcut un contract de vânzare cumpărare cu uzufruct viager si plata se specifica ca ar fi făcută anterior semnării contractului 42000€ ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, speta este urmatoarea: 3 frati ( 2 frati si o sora). ... Daniela888 Daniela888 Buna ziua, speta este urmatoarea: 3 frati ( 2 frati si o sora). Sora( impreuna cu sotul ei) au facut contract de vanzare- cumparare cu clauza viagera, cu mama ... (vezi toată discuția)