avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, speta este urmatoarea: 3 frati ( 2 frati si ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, speta este urmatoarea: 3 frati ( 2 frati si o sora). ...

Buna ziua, speta este urmatoarea: 3 frati ( 2 frati si o sora). Sora( impreuna cu sotul ei) au facut contract de vanzare- cumparare cu clauza viagera, cu mama varstnica, pentru casa in care locuieste( doar mama mai este in viata, tatal a decedat). Sora a murit recent si practic a ramas doar sotul( au si un copil adult). Sotul parte din contract nu isi indeplineste saricinile stipulate in conctract, de avea grija de batrana( medicamente etc). Unul din frati, copil al batranei, vrea sa stie in ce masura poate ataca contractul si daca ar putea obtine anumite drepturi pe casa batraneasca. Multumesc
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 19:13, 1 Noiembrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, daca cel care se obliga sa dea intretinerea unei persoane in schimbul imobilului persoanei intretinute si nu respecta aceasta obligatie, acel contract se poate rezolutiona si persoana care nu a primit intretinerea, sa-si recupereze casa sau apartamentul initial vandut.
Ultima modificare: Marți, 11 Ianuarie 2022
Madalina Pascu, Avocat
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doar bătrâna mamă (creditorul întreținerii) poate solicita rezoluțiunea. Niciunul dintre copii nu are calitate procesual activă, cât timp bătrâna trăiește.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Iulie 2022
romascanu, moderator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Adunați probe ca nu respecta obligatia si dupa decesul mamei, mergeti la un avocat sa stiti ce sanse aveti in instanta.
Ultima modificare: Vineri, 29 Iulie 2022
gi-jane2, moderator
Nicoleta Cristina Romașcanu Aveti dreptate, dar ce cerere sa faca o doamna la 80 de ani, cu un mic inceput de dementa senila, poate si un Alzheimer, etc, etc?! Iar a cere instantei sa numeasca un curator, parca asa-i zice, la celeritatea din (in)justitia noastra.... Nu-i usor sa fii batran!
@Dl Goe, încercați cu ... avocatul doamnei. (acestuia, teoretic, n-ar trebui să-i patineze angrenajul).
Am avut, mai demult, un client cu început de ... ce o fi fost (Alzheimer). Am realizat asta când a plecat să-mi aducă o cafea și a uitat de mine. Dar cele mai interesante amănunte despre situația de fapt din speță, el mi le-a dat.
În Alzheimer, primele care se pierd sunt evenimentele recente, în timp ce amintirile vechi pot fi conservate. Boala are mai multe faze, iar discernământul nu e afectat la început.
Ultima modificare: Marți, 1 Noiembrie 2022
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrare in legalitate - casa fara autorizatie de constructie ioana1133 ioana1133 Buna seara, Va prezint urmatoarea speta: Tata a decedat cu aproape 50 de ani in urma. Nu s-a dezbatut mostenirea. Am ramas in urma lui, eu, sora mea, ... (vezi toată discuția)
Contract ralucacornelia ralucacornelia Buna ziua! Am o sora de pe mama diagnosticata cu Dementa senila, internata intr-o institutie de specialitate. Urmeaza sa fie pusa sub interdictie ... (vezi toată discuția)
Lămuriri pentru contract vânzare-cumpărare cu clauză de întreținere făcut cu bunica: o putem duce la un centru de îngrijire vârstnici dacă unul dintre copiii ei nu este de acord? iandar iandar Buna seara as dori si eu o informatie.In anul 2000 ieu si sotia mea am facut un contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere intre noi si bunica ... (vezi toată discuția)