avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de v/c cu clauza de intretinere si uzufruct ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de v/c cu clauza de intretinere si uzufruct viager. Lipsa discernamant la unul dintre batrani.

Buna ziua,
O familie de batrani, ea de 86 de ani si el de 80 de ani vor sa faca un contract de vanzare cumparare a casei cu clauza de intretinere si uzufruct viager unei familii de tineri. Ambii batrani isi doresc incheierea acestui contract dar este posibil ca batrana de 86 de ani sa nu obtina certificatul medico-legal psihiatric privind discernamatul datorita unui inceput de senilitate, dementa....datorat varstei. Familia de tineri ii ingrijeste deja pe batrani de mai bine de 8 luni fara nici un act, dar in schimb are dovezi solide. Batranii nu au copii, ci doar un nepot minor....fiul unicului lor copil care a decedat. Aparent mama, copilului care nu a fost casatorita cu decedatul, nu are nici o pretentie la casa. Ce acte se pot face in acest caz ?
Ultima modificare: Marți, 30 August 2016
Nonynel, utilizator
Cel mai recent răspuns: Nonynel , utilizator 14:40, 30 August 2016
In conditiile in care doamnei ii lipseste discernamantul, trebuie declarata incapabila si desemnata o persoana care sa ia deciziile in locul dansei, in interesul acesteia.
Multumesc mult pentru raspuns. In acest caz particular, sotul doamnei poate sa fie declarat tutore / curator.....nu stiu care este exact termenul ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune kikibv08 kikibv08 Buna ziua,matusa mea(sora mamei)din Suceava,eu locuind in Brasov, locuieste in casa socrilor ei ambii decedati,si sotul ei ,unicul lor copil a decedat si el in ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager silviaelena12 silviaelena12 Buna seara!In urma cu 5 ani mama mi a facut un act de donatie si uzufruct viager un imobil care era dobandit ca mostenire de la parintii ei,in acelasi act ... (vezi toată discuția)
Actiune ptr.evacuare englezugigi englezugigi Buna ziua ! sot si sotie au cumparat o casa si au trecut-o in act si pe mama sotului cu drept de uzufruct viager fara ca aceasta din urma sa contribuie ... (vezi toată discuția)