avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Buna ziua,matusa mea(sora mamei)din Suceava,eu locuind in Brasov, locuieste in casa socrilor ei ambii decedati,si sotul ei ,unicul lor copil a decedat si el in urma cu 4 ani.La randul lor ei nu au copii,La moartea batranilor unchiul nu a facut succesiunea,pentru casa si pamant iar dupa moartea lui nici matusa nu a facut succesiunea.Mentionez ca acum 2 ani matusa mea a avut o cadere nervoasa si de atunci nu comunica si nu vrea sa fie dusa la un control de specialitate,are 67 de ani si nu se poate ingriji singura.Ce acte am nevoie pentru ca matusa sa fie dusa cu forta la un azil de batrani si ce pot face ca sa nu piarda casa si pamantul,
Cel mai recent răspuns: kikibv08 , utilizator 20:44, 21 Iulie 2018
Buna ziua,
Foarte posibil ca matusa sa sufere de Alzheimer/dementa senila si sa aiba nevoie de a fi instituita masura interzisului judecatoresc.
Pentru aceasta este nevoie de actiune in instanta, de expertiza medico-legala pentru a stabili daca are discernamant si se poate sau nu ingriji singura si de bunurile ei, de cineva care sa vrea sa-i fie tutore. Tutorele se ingrijeste de persoana si bunurile ei.
Ar trebui sa o vada macar un medic de familie care sa vina acasa si sa va spuna o parere despre starea ei, apoi sa contactati un avocat care sa se ocupe de eventualul dosar de tutela si interzis judecatoresc. Tutorele poate face demersuri inclusiv pentru dezbaterea succesiunilor nedezbatute.
O zi buna!
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de v/c cu clauza de intretinere si uzufruct viager. lipsa discernamant la unul dintre batrani. Nonynel Nonynel Buna ziua, O familie de batrani, ea de 86 de ani si el de 80 de ani vor sa faca un contract de vanzare cumparare a casei cu clauza de intretinere si uzufruct ... (vezi toată discuția)
Un unchi batran 87 ani si o fata cu handicap pot dona un apartament ... cojocaru63 cojocaru63 un unchi batran 87 ani si o fata cu handicap pot dona un apartament nepoatei batrinului? fata nu are pus tutore,daca nu ce se va intimpla cu averea lor (vezi toată discuția)
Am aflat că administratoarea căminului unde e internată sora mamei a început demersurile pentru obținerea curatelei. o poate obține fără știrea familiei? Sergiu92 Sergiu92 Am internat-o pe sora mamei (75 ani) fara urmasi, diagnosticata cu dementa senila, intr-o casa de ingrijire batrani. Pensia ei fiind insuficienta, am achitat ... (vezi toată discuția)