avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... un unchi batran 87 ani si o fata cu handicap pot dona ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

un unchi batran 87 ani si o fata cu handicap pot dona un apartament ...

un unchi batran 87 ani si o fata cu handicap pot dona un apartament nepoatei batrinului? fata nu are pus tutore,daca nu ce se va intimpla cu averea lor
Ultima modificare: Joi, 27 Ianuarie 2022
cojocaru63, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:32, 28 Ianuarie 2022
da, daca au discernamant.
buna seara,pentru discernamint notarul cere de la medicul legist,care se pare ca datorita starii lor de sanatate nu va face acest lucru ,ce este de facut?multumesc
pai nu aveti ce face.
Dupa moartea batranului fata va fi singurul mostenitor.
daca fata este bonlava de schizofrenie paranoica ce se intimpla cu averea dupa moartea batrinului,in eventualitatea ca nu va avea discernamint
Ultima modificare: Vineri, 28 Ianuarie 2022
cojocaru63, utilizator
puteti sa cereti sa o puneti sub interdictie si in calitate de tutore sa va ingrijiti de succesiune, de ea, sa ii administrati bunurile. se poate instraina casa ca din banii aia sa beneficieze de ingrijire in azil.
Nu toti care au schizofrenie nu au discernamant

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mama are alzheimer și aș dori să îi un curator (sau tutore) care să aibă grijă de ea și să o moștenească. cine poate fi acea persoană și care este procedura? Ovi60 Ovi60 Buna ziua, O am pe mama cu Alzhaimer destul de avansat. In prezent locuieste in apartamentul ei iar cheltuielile de intretinere precum si o femeie care sta cu ... (vezi toată discuția)
Parinti cu tulburari psihice, revocare donatie marin75 marin75 In urma cu circa 5 ani am primit de la parintii mei prin donatie un imobil si 2 hectare de pamint arabil. Acum, starea lor psihica este degradata foarte mult, ... (vezi toată discuția)
Succesiune kikibv08 kikibv08 Buna ziua,matusa mea(sora mamei)din Suceava,eu locuind in Brasov, locuieste in casa socrilor ei ambii decedati,si sotul ei ,unicul lor copil a decedat si el in ... (vezi toată discuția)