avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare-cumparare cu clauza de abitatie, probleme
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare-cumparare cu clauza de abitatie, probleme

Buna ziua,
In 2013 am cumparat un apartament din bani mosteniti din decesul mamei mele pe numele minorei mele. Persoanele de la care am cumparat acest apartament au fost mama si fiu acesteia, pastrandu-si dreptul de a sta (abitatie) in apartament (platind toate cheltuielile de intretinere ale apartamentului) . Am ajuns la aceasta invoiala deoarece ne cunoastem de multi ani si parinti mei i-au ajutat pe acestia cu diverse lucruri fiind prieteni de familie si pentru ca au incercat sa caute rude care sa aiba grija de ei (fiul era handicapat din 2007 , iar mama este diagnosticata cu alzheimer si le era din ce in ce mai greu). din banii care i-am platit pe apartament s-a cumparat o proteza , investigatii medicale si 9500 de euro au fost da-ti catre fiul domnului si nepotul acestei doamne. Ei de ani de zile se chinuiau el handicapat si ea uita din ce in ce mai mult, mama mea a decedat in 2013 fiul doamnei voia sa faca acea interventie costisitoare si in acel an au intrebat si cautat rude care sa ii ajute, nici chiar nepotul doamnei si fiul domnului nu a vrut sa auda de tatal si respectiv bunica lui .In 2014 domnul a decedat iar in 2015 exact la un an acest nepot s-a ridicat cu pretentii , vrand apartamentul si nerecunoscand ca a primit acei bani unde eram de fata eu tatal lui, bunica , minora mea. el si-a luat bunica din spital fara ca eu sa stiu si nu stiu unde este . In ziua decesului domnului a primit confirmare ca a venit poteza si se poate prezenta sa efectueze operatia, eu ce fac acum cu proteza? Intrebarea mea este ce pot face cu acest apartament ? Unii spun ca nu am dreptul sa locuiesc in el, altii ca as avea drept daca strang mobila si hainele, frigiderul si tot ce mai are si sa i le duc doamnei sau acelui nepot .Mentionez ca eu am cheile acestui apartament si minora mea e proprietara.
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 19:32, 21 Martie 2016
Buna ziua,
Daca doamna cu drept de abitatie a parasit de buna voie apartamentul atunci va trebui sa obtineti o confirmare scrisa de la domnia sa in acest sens, confirmare legalizata 9data in fata notarului)
Proteza o dati doamnei in cauza.
daca doamna a decedat, cu o copie de pe actul de deces asupra dumneavoastra puteti sa locuiti acolo.
Va vor trebui copii de pe ambele certificate de deces.
daca vreti sa-l instrainati atunci va trebuie certificatele de deces in original ale ambilor. Le puteti ridfica de la primaria pe raza careia au decedat.
Multumesc pentru raspuns dar,
Doamna nu o pot gasi, nu doamna a plecat ci nepotul a luat-o din spital unde eu o internasem anul trecut, nu stiu nimic de doamna de anul trecut. M-am adresat politiei si raspunsul lor a fost ca:" nu sunt ruda cu dansa si nu pot sa fiu informata cu privire la persoana dansei , fiind diagnosticata cu alzheimer si ca e bine acolo unde este ". Apartamentul in cauza e nelocuit de cand a decedat fiul dansei.2014. Eu m am ocupat de inmormantare si cele necesare ca pomeni si parastase .Am facut si unele reparatii ca s-au spart tevile de apa la baie si caloriferul in iarna aceasta la dormitor, apartamentul se degradeaza, apartamentul e compus din 2 camere . Eu am unde sa locuiesc in casa la mine a stat si doamna de cand a decedat fiul. In concluzie nu pot afla despre dansa nimic este la bucuresti la un azil, si as vrea sa fac ceva sa nu se degradeze de tot apartamentul. Nu este alt demers decat la notar?Si daca doamna a decedat eu de unde aflu, daca e in bucuresti?
In principiu este apartamentul ficei dumneavoastra si puteti face ce vreti cu el, atat timp cat nu o stanjeniti pe doamna care are dreptul de abitatie sa locuiasca in el. Daca ea nu mai vrea, este problema ei. Puteti angaja un detectiv particular sa o caute.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare act vanzare-cumparare si intretinere Btelena Btelena Buna ziua, Am pe rol un proces de anulare a unui act de vanzare -cumparare si intretinere cu uzufruct viager , incheiat in 2013 intre mine si 2 soti in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, ce poate sa faca bunica mea in cazul in care fiul ... Miramari Miramari Buna ziua, Ce poate sa faca bunica mea in cazul in care fiul ei a incuiat casa si ea nu mai poate sa intre in ea ( casa este pe numele fiului, i-a revenit lui ... (vezi toată discuția)
Cum sa mostenesti incat rudele sa nu-l poata ataca ? szepi1 szepi1 Buna ziua ! Sunt viitorul mostenitor din motive de incredere si cunostinta, insa fara relatie de rudenie. Casa este pe numele doamnei, domnul are un nepot ... (vezi toată discuția)