avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Ce poate sa faca bunica mea in cazul in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Ce poate sa faca bunica mea in cazul in care fiul ...

Buna ziua,
Ce poate sa faca bunica mea in cazul in care fiul ei a incuiat casa si ea nu mai poate sa intre in ea ( casa este pe numele fiului, i-a revenit lui ,printr-un contract de vanzare cumparare intre el si rudele din partea tatalui lui) de precizat faptul ca bunica a trait in casa respectiva de la varsta de 20 de ani( de la casatorie) , pana anul trecut.
Este posibil sa nu mai poata intra in casa in care a trait si contribuit atatia ani, doar pentru faptul ca fiul ei are contractul?
Va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:18, 27 Aprilie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
S-a stabilit prin contract dreptul de abitatie al bunicii?
Nu isi aminteste sa fi stabilit ceva in contract
Bunica este are varsta de 85 de ani, nu isi mai aminteste , iar contractul este la fiul dansei
Nu poate intra daca fiul e proprietar. Probabil casa a fost a socrilor bunicii si au vandut-o nepotului.
Dar nu inteleg cum a ramas bunica pe dinafara daca locuia si ea in casa.
Bunica unde sta acum?
Daca e in nevoie poate cere intretinere de la fiul ei.
Dupa decesul sotului bunicii (bunicul) a luat-o mama mea (fiica dansei) la ea sa aiba grija de ea fiindca fiul nu a vrut ( e plecat in strainatate). Anul trecut a parasit casa si acum fiul a incuiat casa, a zis ca ea nu mai are ce cauta acolo.

Contracut de vanzare cumparare sau donatie ca nici asta nu isi aminteste exact cum a facut intre fiu si matusi din partea bunicului. E putin mai complicat, bunicul a fost crescut de o matusa de-a dansului casa a fost a matusii dansului si cand a fost sa treaca casa , bunicii mei au zis sa o treaca direct pe fiul lor ca sa nu trebuiasca peste ani sa schimbe iar contractul( nu s-a gandit nimeni ca se poate intampla asa ceva, incredere in copii si apoi ajungi pe drumuri, nici lucruri ce a avut de o viata nu a putit sa-si ia de acolo, fiul fiind suparat pe ea ca i-a reprosat ca a primit casa si nu vede de ea la batranete…)
Da, pare ca nu are dreptul la casa, bunurile din casa le poate revendica daca sunt ale ei, dar e complicat daca erau comune cu sotul ei.
Ce poate face, e sa pretinda pensie de la fiu daca are pensie mica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. ma aflu în situația în care o sa am grija de bătrânețea ... andreeabs andreeabs Bună ziua. Ma aflu în situația în care o sa am grija de bătrânețea unei mătuși ( sora bunicii mele). Dânsa are un nepot (fiul acesteia a decedat anul ... (vezi toată discuția)
Teren instrainat de unul din mostenitori fara acordul celuilalt mostenitor sorinmst sorinmst Bunica mea a decedat anul trecut si dupa ea au ramas mostenitori mama mea si sora mamei mele; In ultimii ei ani de viata bunica a locuit impreuna cu sora mamei ... (vezi toată discuția)
Sfat juridic Cornel71 Cornel71 Buna ziua, Am o matusa in varsta de 90 de ani (este mai exact matusa mamei si e nasa mea de botez) care a ramas singura acum 4 ani ,in urma decesului sotului, ... (vezi toată discuția)