avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1094 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua. Ma aflu în situația în care o sa am ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua. Ma aflu în situația în care o sa am grija de bătrânețea ...

Bună ziua. Ma aflu în situația în care o sa am grija de bătrânețea unei mătuși ( sora bunicii mele). Dânsa are un nepot (fiul acesteia a decedat anul trecut), dar acesta și mama lui nu vor sa aibe grija de ea (dus la doctori, luat și administrat tratament). Acum starea eu s-a înrăutățit, cade, i-au apărut diverse complicații ca urmare a diabetului, în fine, nu mai poate să plece de acasă și are nevoie de însoțitor. Dânsa locuiește cu bunica mea de mai bine de 20 de ani în aceiași casă. Pana acum am fost eu cu ea pe unde a avut nevoie, dar nu pot să îi fiu în permanență alături. Cum am spus, nepotul și nora nu pot/vor sa o ajute, dansa a zis să îi port eu de grijă. Pensia e aprox 1200 lei, nu știu dacă pot sa o duc la un azil dacă rămâne imobilizata la pat sau să iau o persoana sa ma ajute. Nu dispun de resurse materiale să o pot ajuta. Ceilalți membrii ai familiei (frați, nepoti de frați nu pot/vor) sa o ajute. Dansa are o garsoniera confort 3 și niște drepturi la o succesiune după tatăl ei care nu s-a dezbătut. Fără sa par că umblu după avere, dar dacă mi-ar oferi acces la garsonieră(sa o închiriez sau sa o vând) aș avea cum sa am grija de ea astfel. Cum pot sa fac legal să mă pot folosi de garsonieră, să îmi rămână mie, dacă mă angajez sa am grija de dânsa? Testament, contract de întreținere cu clauză, altceva...
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 11:33, 22 Iulie 2021
Buna ziua,
Mergeti la un notar si discutati cu acesta, faceti un contract de v-c cu clauza de intretinere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara, socrul meu acum 6 ani a primit de la o matusa un ... Mihai DWD Mihai DWD Buna seara, socrul meu acum 6 ani a primit de la o matuasa un imobil prin contract de donatie uzufrut viager fara nici o pretentie scrisa doar verbal de la ... (vezi toată discuția)
Obligatii si drepturi cu privire la mostenire raluk25 raluk25 Buna ziua. Problema mea este urmatoarea: mama mea a decedat in urma cu cateva luni. Ne-a ramas drept mostenire mie (22 ani ), fratelui meu (18 ani) si ... (vezi toată discuția)
Vânzare casa mostenita Madalina.Car Madalina.Car Bună seara!Mă aflu în următoarea situatie: mătușa mea în vârstă de 72 de ani a facut un atac cerebral în urma căruia a rămas la pat cu pareza pe ... (vezi toată discuția)