avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1121 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vânzare casa mostenita
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vânzare casa mostenita

Bună seara!Mă aflu în următoarea situatie: mătușa mea în vârstă de 72 de ani a facut un atac cerebral în urma căruia a rămas la pat cu pareza pe partea dreapta. Este vaduva de 10 ani, nu are copii și nu a facut succesiune după sot. Eu împreună cu cele 2 verișoare suntem singurele moștenitoare, însă nici una din noi nu locuiește în oraș cu dansa și situația nu ne permite sa angajam pe cineva sa aibe grija de dansa. În situația data, se pot face ceva acte, un angajament poate în care noi ca viitori moștenitori vom vinde persoanei ce va avea grija de matusa,(sa plătească la un azil sau sa angajeze pe cineva sa o îngrijească) și sa intre în posesia casei abia dupa ce aceasta va muri? Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 22:36, 14 August 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Daca matusa dumneavoastra nu mai are discernamant va trebui sa i se stabileasca un curator care va vinde cu clauza de intretinere si uzufruct viager acel apartament persoanei care o ingrijeste.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ingrijire batran Zzghy Zzghy Buna ziua, Am grija de un batran care nu are rude iar dansul imi lasa mie casa prin testament. Problema este ca domnul este la tara langa localitatea in ... (vezi toată discuția)
Vanzarea dreptului de mostenire emanuelaasandei emanuelaasandei Buna ziua! Cunosc o situatie despre un domn divortat si bolnav psihic. Din cate am inteles de la fiica acestuia nu are discernamant. El a stat aproape singur ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! se da urmatoarea situatie: in urma cu mai multi ani, ... talidae2000 talidae2000 Buna ziua! Se da urmatoarea situatie: in urma cu mai multi ani, bunicii mei materni au facut unchiului meu un contract de intretinere (acesta si familia lui: ... (vezi toată discuția)