avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Se da urmatoarea situatie: in urma cu mai ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Se da urmatoarea situatie: in urma cu mai multi ani, ...

Buna ziua!
Se da urmatoarea situatie: in urma cu mai multi ani, bunicii mei materni au facut unchiului meu un contract de intretinere (acesta si familia lui: sotia si 2 copii). Prin acest contract bunicii le dadeau niste pamant si casa batraneasca in care locuiau ei cu conditia sa aiba grijă de ei pana la deces.
Din pacate, unchiul meu a decedat, asadar au ramas sotia si cei 2 copii care sa se ingrijeasca de bunici.
Acum 3 ani, bunicul meu a facut un AVC si de atunci este la pat, ingrijit de MAMA MEA. De ce? Pentru ca scumpa matusa si copiii ei au plecat din tara si au refuzat sa aiba grija de ei in vreun fel. Mentionez ca si bunica are probleme de sanatate care o pun in imposibilitatea sa se ingrijeasca sau sa aiba grija de bunicul. De amandoi se ingrijeste mama.
Dupa 2 ani de la avc-ul bunicului am luat hotararea sa "stricam" actele dintre bunici si familia unchiului si am facut contract de donatie imobiliara cu drept de uzufruct viager intre bunici si eu+mama.
Am uitat sa mentionez ca, atunci cand traia, unchiul meu si ai lui au construit pe o bucata de pamant un imobil.
Ieri am primit o notificare ca atat eu, mama cat si bunicii ar trebui sa ne prezentam la notariat pe 28 iulie pentru ca "matusa" mea vrea sa incerce sa obtina drept de superficie si drum de acces la imobil.
Pentru felul in care s-au purtat cu bunicii mei, nu vreau sa fac nicio intelegere cu ea sau cu copiii ei. Are vreo sansa, daca ajungem in instanta, sa isi ia imobilul si terenul de sub imobil inapoi?
Eu o pot da in judecata pentru ca nu si-a indeplinit obligatiile contractuale fata de bunici?
Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cu clauza de intretinere si uzufruct Ptqu Ptqu Buna ziua. Am si eu o situatie neplacuta pe care nu stiu cum sa o gestionez : Acum cca 15/20 ani parintii mei au facut un contract de v-c cu clauza de ... (vezi toată discuția)
Asistent maternal Livii1209 Livii1209 Buna seara. Mama mea este asistent maternal pe perioada determinata de 3 ani. Din aprilie 2019 are copii in grija deci mai are 2 ani din contract. Mama are ... (vezi toată discuția)
Bună seară. am o poveste mai complicată, in povestea ce urmează ... SergiuCosoi SergiuCosoi Bună seară. Am o poveste mai complicată, in povestea ce urmează eu sunt doar un nepot. Este vorba de casa bunicilor, acum 10 ani sa mutat o verișoară ... (vezi toată discuția)