Am grija de un batran care nu are rude iar dansul imi lasa mie casa prin testament. Problema este ca domnul este la tara langa localitatea in care traiesc eu iar de putin timp a facut in AVC si trebuie sa fiu prezenta zilnic acolo sa am grija deoarece necesita mai multa atentie insa nu imi permite jobul.
Daca il duc la un azil de batrani fara voia dansului, pt ca nu vrea, poate sa atace cineva testamentul si sa nu mai primesc casa?
Multumesc din suflet pentru ajutorul acordat
Emilika40
Utilizator 3din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Ce consecințe a avut accidentul vascular? Discernământul îi este sau nu afectat? Bănuiesc că pentru a putea revoca, notarul trebuie să fie sigur că este în deplinătatea facultăților mintale, altfel nu ia act de voința lui. E posibil ca testamentul să nu mai poată fi revocat.
Nu ar fi mai bine pentru el, totuși, să angajați o persoană care să îl îngrijească atunci când nu puteți merge acolo? Ziceți că e la țară, e posibil să nici nu vă coste mult. Pentru unii seniori, cuvântul azil e sinistru și știu caz în care șocul internării forțate a provocat un stres foarte mare urmat, în câteva zile, de un atac cerebral masiv și deces.
Dapix
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu vă permite legea să-l duceți la azil fără voia lui. Mai corect ar fi să plătiți o vecină să aibă grijă de el. Nu are discernământul afectat dacă conștientizează că nu vrea să fie dus la azil.
Testament anulare
LIVIU2009
Ma numesc LIVIU sunt din BACAU si revin pe forum cu o intrebare in legatura cu un testament, problema ce am ridicato si la inceputul anului.
Am un prieten de ... (vezi toată discuția)