avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... TESTAMENT ANULARE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

TESTAMENT ANULARE

Ma numesc LIVIU sunt din BACAU si revin pe forum cu o intrebare in legatura cu un testament, problema ce am ridicato si la inceputul anului.
Am un prieten de familie in varsta de circa 80 de ani si circa 6 ani in urma mi-a facut un testament normal in fata unui notar public. Aceasta persoana nu are frati, surori, nu a fost casatorit, nu are copii, are numai o verisoara.El este de religie evreu. Fiind singur nu s-a ingrijit de starea lui de sanatate. Spre sfarsitul anului trecut si inceputul acestui an vecinii au incercat sa ma averizeze ca starea lui de sanatate sa deteriorat si ca in casa sa este foarte murdar. La sfarsitul lunii februarie am fost acasa in concediu si l-am gasit inr-o stare deplorabila. Am facut curatenie toata casa, am varuit, i-am cumparat covoare, frigider, aragaz (ca erau intr-o stare de degradare de nedescris) , l-am dus la spital si l-am salvat in ultimul timp sa nu i se taie picioarele din cauza diabetului. Cand am plecat de acasa am angajat o persoana sa-i ia pensia si sa aiba grija de el (sa faca curatenie , mancare si tot ce trebuie in casa). Aceasta persoana a rezistat circa 4luni dupacare a gasit alt sevici si a plecat; am gasit alta persoana care a rezistat 2 luni dupa care a plecat si aceasta,acum este o alta persoana care trece doua trei ore dimineata si doua trei ore seara si are grija de el. El nu mentine curatenia urineaza peste tot. Cand am fost acasa nu am gasit nici un leu. Au intrat in casa lui cred ca tiganii si i-au furat toti banii; avea datorii peste tot si eu i-am achitat tot.
Dupa ce am plecat cred ca aveau cheia de la casa ca i-au furat televizorul, masina de cusut si alte obiecte.Am incercat sa-i zic ca ar fi mai bine sa se duca la o casa de batrini ca asa au grija mai bine de el, a inceput sa planga si mi-a zis ca vrea sa moara in casa lui.Acum este o femeie care se duce ziua asa cum am mentionat mai sus plus un baiat care sta cu el in timpul noptii.
Zilele trecute a venit un reprezentant de la comunitatea evreiasca si ia spus ca vrea sa-l duca intr-un azil da batrani la Bucuresti in schimbul casei si a pensiei si el a spus ca ar fi de acord.
As vrea sa stiu cat este de legal acest lucru si daca ar putea sa anuleze testamentul sau sa-l faca sa-l schimbe.
Vreau sa mentionez ca el, cand este lucid cind nu stie ce e cu el , uita rapid si se contrazice de la un moment la altul. Ce as pute face daca sa-r intampla asta?
Im-i cer scuze ca am scris cam mult dar am facuto pentru a avea o imagine de ansmblu.
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 06:55, 4 Noiembrie 2009
Pe perioada vietii , poate dispune de acel testament dupa bunul plac , daca e in deplinatatea facultatilor mintale.
LIVIU2009 a scris:

As vrea sa stiu cat este de legal acest lucru si daca ar putea sa anuleze testamentul sau sa-l faca sa-l schimbe.

Testamentul facut azi (chiar scris, datat si semnat de mana lui) il revoca pe cel de alaltaieri (chiar daca acesta este autentificat) daca cele 2 au acelasi obiect (casa).

Desigur se poate discuta asupra conditiilor de valabilitate: daca a avut discernamant la data incheierii ultimului testament, daca vointa lui a fost libera sau viciata prin capatatie si sugestie ... dar asta inseamna proces si e aici incolo se discuta despre ...sanse.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concubinul meu nu vrea sa plece din domiciliul meu lumi_madre lumi_madre Am un concubin cu care traiesc de cativa ani ,locuieste la mine dar,nu i-am facut mutatie ,deoarece nu am avut incredere in el . De un an de zile o duc tare ... (vezi toată discuția)
Bună seara! unchiul meu se află intr o stare deplorabilă din ... SendyDumitriu SendyDumitriu Bună seara! Unchiul meu se află intr o stare deplorabilă din cauza mătușii….el muncește foarte mult cu ziua…are grijă și de cei doi băieți ... (vezi toată discuția)