Stimate utilizator,
In 01/2018 mi-a murit tatal de cancer.
Cancerul fusese depistat din 2015.
Tata, dupa depistare, nu a vrut sa se ingrijeasca cu toate insistentele mele si ale familiei.
Argumentele, am 95 de ani, carcasa nu ma mai duce, cat timp vreti voi sa traiesc si in ce conditii?!?
Nu am putut face nimic, a refuzat toate tratamentele, a refuzat toate examenele medicale si vizitele la medic, si asa, ne-a parasit dupa o lunga si penibila suferinta.
Poate matusa dvs vrea acelas lucru! Cand cineva ia o asemenea decizie starea morala este execrabila deci toate acuzatiile matusii trebuiesc puse in contul acestei stari morale.
Ati ingrijit-o, v-ati ocupat de ea, ea a acceptat tot ce i-ati spus pana acum dar un cancer in stadiul 3 (A sau B) este deja un cancer care a inceput sa se propage si tratamentele radio si chimioterapeutice sunt dure.
[ link extern ] /
O alta supozitie, cineva din anturajul ei (la curent cu situatia) a influentat-o sperand un retur rapid de investitie.
In ambele cazuri, ati investit atat din punct de vedere uman cat si material, mai faceti un efort uman de intelegere si cautati s-o faceti sa vorbeasca, sa va faca sa intelegeti de ce nu mai vrea sa mearga la doctor, sa faca tratamente, etc... .
Explicati ca fara tratament situatia poate sa se agraveze in timp foarte scurt si ca va avea in continuare nevoie de ajutor, etc... .
Nu intrati in jocul matusii, ea va incerca sa pozeze in victima, imediat se va raspunde practic, pragmatic, ex.: ce te face sa crezi ca toti medicii la care te-am dus iti vor raul, etc...!
Un sfat, de la femeie la femeie lucrurile sunt mai usor de spus si comunicatia se stabileste mai repede.
Curaj!