avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... O mătușă i-a făcut soției mele testament în ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

O mătușă i-a făcut soției mele testament în schimbul îngrijirii, condiție pe care am îndeplinit-o când s-a îmbolnăvit grav. Din păcate are un comportament foarte urât și nu mai vreau nimic de la ea, am vreo șansă de despăgubire?

Buna, in urma cu aproximativ 1 an si 6 luni am hotarat sa avem grija de o matusa din partea tata-lui sotiei mele care nu are copii insa sta in concubinaj cu un nene de vreo 4 ani. Matusa a facut testament xa ii lasa sotiei mele dupa moartea sa toate bunurile mobile si fixe si noi sa avem grija de ea.
Matusa sa inbolnavit in sensul ca a facut atac cerebral, dupa care cangrena la degete la picioare, cataracta la ambii ochii, acum de aproximativ 4 luni a fost depistata cu cancer de col gradul 3. Am umblat cu ea la Cluj, Ti.isoara, Deva, Brad, in nenumarate randuri, am plecat de la servici atat eu cat si sotia, acum de 2 saptamani matusa a hotarat sa intrerupa tratamentul cu radioterapie si ne-a sunat sa mergem dupa ea ca nu mai vrea sa stea, am mers, am discutat cu medicul si ne-a sugerat sa mergel la Oradea pentru Branhiterapii dupa o saptamana,
Am plecat acasa, matusa a lasat la mine toate actele medicale, buletin, card sanatate in scopul sa sun pentru programare si sa ii iau bilet de trimitere, a doua zii ma sunat si mi-a spus ca ea nu mai vrea sa aibe de a face cu noi si sa ii ducem actele, ca noi de aia am dus-o la medic sa o o.oram, ne-a i jurat, ne-a batjocorit in fel si chip, ne-a povestit la toate neamurile ei ca noi am vrut sa o omoram si sa luam casa de pe ea, in fine
Eu m-am suparat foarte tare vazand astea si am mers sa ii dau toate actele, inclusiv testamentul si i-am spus ca pentru toate zilele mele pierdute cu ea si timpul vreau sa fiu despagubit, ea mi-a spus ca nu ma despagubeste si ca sa o dau in judecata, eu SINCER vreau sa ma despagubeasca, am martori ca am umblad dupa ea mai mult decat dupa parintii mei, am vreo sansa de despagubire?
Multumesc
Ultima modificare: Marți, 13 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: cristix415 , utilizator 14:23, 14 Noiembrie 2018
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
1. Nu va suparati, bolnavii in faze terminale au asemenea iesiri.
2. Ruperea testamentului se poate face doar prin declaratie la notar.
Buna ziua, da din pacate au asemenea iesirii, cand imi povestea lumea cat de rea era matusa mea inainte de a o cunoaste eu, aveam impresia ca mai exagereaza lumea, a mai avut pana acum inca vreo 3 familii care a avut grija de ea si s-a rupt de ei tot ea, manca conserve de carne noaptea si arunca conservele goale sub pat. Va puteti imagina ce fel de om este

Ma astept sa rupa testamentul prin declaratie la notar, cheama notarul acasa la ea si este posibil lucrul acesta
Ultima modificare: Marți, 13 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimate utilizator,
In 01/2018 mi-a murit tatal de cancer.
Cancerul fusese depistat din 2015.
Tata, dupa depistare, nu a vrut sa se ingrijeasca cu toate insistentele mele si ale familiei.
Argumentele, am 95 de ani, carcasa nu ma mai duce, cat timp vreti voi sa traiesc si in ce conditii?!?
Nu am putut face nimic, a refuzat toate tratamentele, a refuzat toate examenele medicale si vizitele la medic, si asa, ne-a parasit dupa o lunga si penibila suferinta.
Poate matusa dvs vrea acelas lucru! Cand cineva ia o asemenea decizie starea morala este execrabila deci toate acuzatiile matusii trebuiesc puse in contul acestei stari morale.
Ati ingrijit-o, v-ati ocupat de ea, ea a acceptat tot ce i-ati spus pana acum dar un cancer in stadiul 3 (A sau B) este deja un cancer care a inceput sa se propage si tratamentele radio si chimioterapeutice sunt dure.

[ link extern ] /

O alta supozitie, cineva din anturajul ei (la curent cu situatia) a influentat-o sperand un retur rapid de investitie.

In ambele cazuri, ati investit atat din punct de vedere uman cat si material, mai faceti un efort uman de intelegere si cautati s-o faceti sa vorbeasca, sa va faca sa intelegeti de ce nu mai vrea sa mearga la doctor, sa faca tratamente, etc... .
Explicati ca fara tratament situatia poate sa se agraveze in timp foarte scurt si ca va avea in continuare nevoie de ajutor, etc... .
Nu intrati in jocul matusii, ea va incerca sa pozeze in victima, imediat se va raspunde practic, pragmatic, ex.: ce te face sa crezi ca toti medicii la care te-am dus iti vor raul, etc...!
Un sfat, de la femeie la femeie lucrurile sunt mai usor de spus si comunicatia se stabileste mai repede.
Curaj!
Gresit. "Ruperea" testamentului se poate prin multe moduri. Unul dintre acestea este sa ia o foaie alba si un pix si sa scrie ca revoca testamentul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! la multi ani cu multa sanatate intregii comunitati ... iconita iconita Buna ziua! La multi ani cu multa sanatate intregii comunitati avocat net.Avem nevoie de indrumare. Nu stim cum sa procedam Este vorba de matusa mea care vrea ... (vezi toată discuția)
Un caz cu o batrana luata din spital si "mostenita" de persoane necunoscute nestiutoarea nestiutoarea Am avut o matusa, in varsta de 78 ani, fara copii, bolnava psihic si cu mare placere pentru bautura, care se imprietenea cu diverse persoane dubioase, cu ... (vezi toată discuția)
Unchii mei au decedat anul trecut in octombrie la interval de ... boroem1972 boroem1972 Unchii mei au decedat anul trecut in Octombrie la interval de 10 zile unul de celalalt,prima fiind matusa.Mentionez ca va scriu in calitate de nepot al ... (vezi toată discuția)