avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Unchii mei au decedat anul trecut in Octombrie la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Unchii mei au decedat anul trecut in Octombrie la interval de ...

Unchii mei au decedat anul trecut in Octombrie la interval de 10 zile unul de celalalt,prima fiind matusa.Mentionez ca va scriu in calitate de nepot al acestora din partea unchiului care imi era totodata si nas de botez.
Cei doi nu au avut copii impreuna dar,matusa mea,mai avea un baiat din prima casatorie(varul meu)
De foarte multi ani cele doua parti,unchii pe deoparte si varul de cealalta,nu isi mai vorbeau deloc si nu se mai vizitau din mai multe motive printre care si acela ca acesta din urma ar fi vandut casa bunicii sale din partea mamei(matusii) si cu care aceasta nu ar fi fost de acord,avesta suparare cauzandu-i si alte probleme medicale pe langa cele deja existente.
Tot cam din acea perioada au aparut si doua testamente,unul al matusii prin care aceasta ii ceda unchiului meu toata averea si celalalt al unchiului catre matusa cu aceeasi continut.
In toti acesti ani eu am fost cel care i-am ajutat in gospodarie sau cu alte servicii de cate ori eram solicitat.
Si in momentul cand s-au imbolnavit(COVID 19) tot eu am fost informat primul din familie chiar daca atat fratele sau sora unchiului(mama mea)traiau cu rugamintea sa iau legatura cu doctorul de familie si sa- i prezint situatia si sa am grija de casa,ceea ce am si facut.
In scurt timp de la contactarea bolii matusa mea a decedat avand si alte afectiuni.Unchiul m-a rugat sa am grija de funerariile dansei si de parstasul ce urma.,lucru care s-a si intamplat.Ulterior a fost internat si el in spital dar nu inainte de a ma ruga sa am grija de casa indicandu-mi totodata si locul unde se aflau actele casei si altele.
La scurt timp a decedat si el in spital si am fost nevoit sa ma ocup si de funerariile sale cu tot ce implica acest lucru.(scoaterea de la morga,achitare taxe inmormantare,biserica,cimitir,parastase,etc.).
La acestea s-au adugat si plata utilitatilor la apartament,intretinere,dezinfectie in casa cu firma specializata,etc.
In tot acest timp varul meu nu a dat niciun semn de viata,nici macar la moartea mamei sale.
La inceputul lunii Februarie anul acesta,dupa 4 luni si dupa ce terminasem si cu parastasele de 3 luni ale celor doi,am fost contactat de varul meu sub pretextul ca nu a astiut de moartea celor doi(desi acestia imi comunicase ca il anuntase sub o forma sau alta) si ca vrea sa contribuie si el in viitor la celelate pomeni(care deja erau mai rare ca si perioada in timp)
Banuiala mea este ca il intereseaza doar apartamentul si nicidecum parastasele deoarece de a doua zi m-a si intrebat de cheile de la casa sunandu-ma din ce in ce mai des.
In situatia data,desi stiu ca el este fiul legitim al matusii ,dar prin prisma faptului ca nu avrut sa auda de moartea celor doi si nu l-a interesat de ei pana atunci(poate si ca auzise ca vor sa il dezmosteneasca),va intreb ce se intampla in continuare cu averea celo doi si cine are dreptul legal dar si moral la ea.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:58, 17 Februarie 2022
moral nu exista, adica nu conteza, ci doar legal.
Nu ii dati nicio cheie varului si niciun act.
Mama dvs si celalalt frate sunt mostenitori ai unchiului si cf testamentului matusii, unchiul ar fi mostenit toata averea matusii. Daca fiul matusii nu e de acord cu testamentul, va culege rezerva succesorala, jumatate din cat ar fi mostenit legal.
asa ca mama si fratele ei sa se prezinte la notar pt mostenirea unchiului.
Ultima modificare: Joi, 17 Februarie 2022
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire maria162 maria162 Ingrijesc de 4 ani doua rude in varsta cu promisiunea ca ultimul ramas in viata imi va face testament.Cei doi(unchiul si matusa nu au copii impreuna ci doar ... (vezi toată discuția)
Succesiune ....fÃrà raspuns. annaane28 annaane28 IN DISCUTIE...,,:-/CASA UNDE LOCUIESTE TATA IMPREUNà CU MAMA MEA DE 50 ANI....PROPETAR BUNICUL MEU DECEDAT ACUM 15 ANI(BUNICA DECEDATA INAINTEA BUNICULUI),NU ... (vezi toată discuția)
Soți fără copii, testament reciproc. care este soluția ca soțul supraviețuitor să aibă toate bunurile și să dispună de ele conform dorințelor din timpul vieții amândurora? Epuree Epuree Buna ziua, Unchiul sotului meu nu are copii, are 3 frati si o sora si matusa mea 3 surori. Ei vor sa faca un testament reciproc unul catre celalalt, dar ... (vezi toată discuția)