avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1034 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... un caz cu o batrana luata din spital si \"mostenita\" ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

un caz cu o batrana luata din spital si "mostenita" de persoane necunoscute

Am avut o matusa, in varsta de 78 ani, fara copii, bolnava psihic si cu mare placere pentru bautura, care se imprietenea cu diverse persoane dubioase, cu aceleasi afinitati. Era un om dificil si rau. O intalneam mereu si uneori, cand ajungea la spital eram informata de veciniii ei. Acum 8 luni a diparut si intrebandu-i pe vecini am aflat ca a suferit un avc. si din spital a fost luata de "o prietena" in ingrijire. Locuiesc intr-un oras cu 70000 de locuitori. Cautand sa aflu cine este acea persoana nu am reusit sa aflu decat un nume mic, C. Am "rascolit" pe la diverse cunostinte comune si nu am aflat nimic. Acum 4 luni am facut o sesizare la politie si dupa 2 luni mi s-a raspuns in scris ca matusa se afla intr-un alt imobil la o familie in grija. Atat. Acea familie nu m-a contactat nici cand a murit matusa, luna trecuta. Am aflat in ultimul ceas si am ajuns cand era coborata in groapa. Am intrebat daca au acte legale de la defuncta si au zis ca da, dar nu mi le-au aratat nici in zilele urmatoare, cand am insistat telefonic. Reusisem la inmormantare sa-i iau acelei femei numele si .de telefon. Striga mereu ca unde am fost noi rudele cand raposata a avut nevoie si ca-mi va arata cand va avea chef. Eu sunt in oras cu matusa de 30 de ani si nu o stiu deloc.
Acum, fiind 5 persoane la succesiune si mie revenindu-mi 1/8 dintr-un apartament jegos, nu ma roade obtinerea "marii averi" ci faptul ca persoanele care au pus mana pe ea nu au fost de buna credinta, evident. Sunt multi care abuzeaza de batrani in aceasta maniera. Ce pot face ? Exista sanse legale clare si rapide pentru asa ceva sau ar urma o nesfarsita tocatura de timp, nervi si bani? Cum pot obtine dovezile medicale care sa ateste starea matusii din internari, certificatul de autopsie, etc. ? Sunt sigura ca ati mai intalnit asa ceva.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: silvia p , utilizator 23:25, 3 August 2010
persoanele care au pus mana pe ea nu au fost de buna credinta, evident.

De ce nu au fost de buna-credinta? Nu e evident.

Dati-ne mai multe detalii despre mostenitori, care sunt cei 5, de ce aveti 1/8?

In rest, dovezi medicale nu aveti cum sa recuperati, probabil exista fisa de externare daca a fost internata dar nu cred ca o puteti lua, a fost eliberata persoanei care a externat-o pe batrana sau ei personal.

nu puteti sa faceti nimic atata timp cat nu aveti acte medicale care sa ateste ca matusa dvs cat era in viata nu mai era in deplinitatatea facultatilor mintale.
Nu au fost de buna credinta pentru ca ar fi trebuit sa ia legatura cu rudele, (daca nu ar fi avut un interes ascuns).
Mi s-a povestit ca ar fi aflat ca o cautam pe matusa, dar acum zice ca i-ar fi spus matusii ca o cautam si aceasta ar fi raspuns ca nu ar fi vrut sa ma vada(?!). Eu zic asa: gasesc o batrana cazuta, o duc la spital si o iau acasa si o pun sa-mi semneze acte de mostenire?? Sau o ajut cat pot si caut sa o predau rudelor?
Al doilea act de rea credinta, consider eu, este faptul ca nu vrea sa arate actele.
Daca este in regula cu ele de ce nu vrea? As lasa-o sa stapaneasca fericita. Chiar asa i-am spus.
Raposata nu avea copii, mai este un frate in viata si 4 nepoti de la al doilea frate decedat; eu sunt una dintre cei 4.
Daca sunt 5 mostenitori, chiar nici unul nu a stiut de matusa nimic ? Nu a vizitat-o nimeni niciodata ?
Cat a fost spitalizata probabil a fost vizitata de persoana care ulterior a luat-o, a ingrijit-o apoi a inmormantat-o. Daca ati fost in acelasi oras si nu ati cunoscut-o pe matusa a fost ca si cand nu avea pe nimeni.. Cu siguranta au facut acte la notar.
Chiar daca faceti rost de acte medicale cu privire la starea de sanatate a matusii, nu cred ca aveti vreo sansa de a dovedi in vreun fel, ca persoana care a ingrijit-o si a inmormantat-o ar fi fost de rea credinta. Dimpotriva...Femeia era singura si bolnava, nu a fost cautata de rude, decat dupa inmormantare...
Daca au incheiat un contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere.. nu se mai poate face nimic...Cu siguranta asa a procedat, ca altfel nu isi cheltuia banii cu inmormantarea si ingriirea..
Ultima modificare: Luni, 2 August 2010
ContSters122901, utilizator
Tocmai am povestit cum am cautat-o si nu am gasit-o nici cu sesizare de la politie...
INDINES vorbiti exact ca acea femeie. Am raspunsul de la politie. Celelalte rude sunt la 500 km departare.
Si asa se face in Romania ? Mosteneste "APUCATORUL"?

Alte discuții în legătură

Instiintare testament bw_vision bw_vision Buna ziua! M-ati putea ajuta cu o parere, va rog? Incerc sa prezit situatia completa: Din pacate, matusa mea (sora tatalui), a decedat. Situatia a fost de ... (vezi toată discuția)
Bună seara! mătușa în vârstă de 87 de ani este in grija ... arturo arturo Bună seara! Mătușa în vârstă de 87 de ani este in grija mea, ea neavând copii. A decis sa mi lase mie casă ei, undeva la țară, după moartea ei. Așa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. dupa decesul unei matusi survenit in iunie anul trecut, ... dancoman dancoman Buna ziua. Dupa decesul unei matusi survenit in iunie anul trecut, sotia a ramas cu un testament de mostenitoare. Matusa neavand alti urmasi directi. Ne-am ... (vezi toată discuția)