Am avut o matusa, in varsta de 78 ani, fara copii, bolnava psihic si cu mare placere pentru bautura, care se imprietenea cu diverse persoane dubioase, cu aceleasi afinitati. Era un om dificil si rau. O intalneam mereu si uneori, cand ajungea la spital eram informata de veciniii ei. Acum 8 luni a diparut si intrebandu-i pe vecini am aflat ca a suferit un avc. si din spital a fost luata de "o prietena" in ingrijire. Locuiesc intr-un oras cu 70000 de locuitori. Cautand sa aflu cine este acea persoana nu am reusit sa aflu decat un nume mic, C. Am "rascolit" pe la diverse cunostinte comune si nu am aflat nimic. Acum 4 luni am facut o sesizare la politie si dupa 2 luni mi s-a raspuns in scris ca matusa se afla intr-un alt imobil la o familie in grija. Atat. Acea familie nu m-a contactat nici cand a murit matusa, luna trecuta. Am aflat in ultimul ceas si am ajuns cand era coborata in groapa. Am intrebat daca au acte legale de la defuncta si au zis ca da, dar nu mi le-au aratat nici in zilele urmatoare, cand am insistat telefonic. Reusisem la inmormantare sa-i iau acelei femei numele si .de telefon. Striga mereu ca unde am fost noi rudele cand raposata a avut nevoie si ca-mi va arata cand va avea chef. Eu sunt in oras cu matusa de 30 de ani si nu o stiu deloc.
Acum, fiind 5 persoane la succesiune si mie revenindu-mi 1/8 dintr-un apartament jegos, nu ma roade obtinerea "marii averi" ci faptul ca persoanele care au pus mana pe ea nu au fost de buna credinta, evident. Sunt multi care abuzeaza de batrani in aceasta maniera. Ce pot face ? Exista sanse legale clare si rapide pentru asa ceva sau ar urma o nesfarsita tocatura de timp, nervi si bani? Cum pot obtine dovezile medicale care sa ateste starea matusii din internari, certificatul de autopsie, etc. ? Sunt sigura ca ati mai intalnit asa ceva.
Va multumesc.
MULTUMESC MULT tuturor celor care mi-au raspuns, sunteti minunat de tonici si forumul, deasemenea, este nepretuit.
PS. Fiind tarziu, ieri seara, m-am expimat eliptic, trebuia sa spun ca desi o cunosteam foarte bine pe matusa, de aproape 30 de ani, nu am stiut ca era prietena cu acea persoana care a luat-o in cele din urma. A aparut brusc in viata ei "sa-i dea o mana de ajutor" ! In general ii cunosteam pe toti apropiatii ei. Pe asta, nu, de aceea nici nu am gasit-o si nimeni nu mi-a putut spune cine este si unde sta.
In sfarsit, Dumnezeu s-o odihneasca!
Eu insist sa mergeti la orice notar sa dati o declaratie de acceptare a succesiunii.
Daca nu a apucat sa faca nici un act, si nici alti mostenitori nu se prezinta in termenul de 6 luni, mosteniti dvs. tot.
Poate mai apucati sa aruncati un ochi pe forum sa ne spuneti ce ati hotarat. Mentionez ca au fost cazuri reusite, de aceea mi-ar placea sa mai vad unul:)
Dvs. nu?
Buna seara dna.nestiutoarea.
Scuze daca v-am suparat,dar am o cunostinta f. apropiata care a avut o situatie aproape similara cu a dvs. Nu a reusit sa recupereze imobilul respectiv pentru ca acele persoane s-au miscat fff.repede,(fiind bine organizate )...Medic,notar,martori....adica ( totul a fost legal )...daca ma intelegeti.
Ascultati de sfatul dnei.av.Adutescu ( vizitarea unui notar ) poate nu este tirziu.
:luck: