avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara! Mătușa în vârstă de 87 de ani este ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara! Mătușa în vârstă de 87 de ani este in grija ...

Bună seara! Mătușa în vârstă de 87 de ani este in grija mea, ea neavând copii. A decis sa mi lase mie casă ei, undeva la țară, după moartea ei. Așa că a făcut Testamentul la notar, neavând cadastru nu s a putut face contract de vânzare cumpărare. Mătușa a moștenit tot tron testament tot de la soțul ei, decedat . Ea are doar frați și nepoți de la frații ei, mama fiind una din surori.
Voiam să vă întreb cât de sigur este acest act( testament) și dacă el poate fi atacat de cineva?
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 04:58, 9 Iunie 2022
7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
La fel de sigur ca oricare altul. Nu sunt moștenitori rezervatari în speță (frații și nepoții de frate/soră nu sunt moștenitori rezervatari și pot fi inlăturați de la moștenire prin testament).
Moștenirea după soțul mătușii a fost dezbătută? Dacă nu, ar trebui (fie se apucă acum, fie o veți dezbate dvs. oricum, după decesul ei).
Ultima modificare: Luni, 6 Iunie 2022
romascanu, moderator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Testamentul este un document atacabil. Cu ce șanse de reușită? În cazul dvs., practic nule, duppă cum v-a explicat d-na Romașcanu. Dar orice persoană interesată poate ridica pretenții, își angajează un avocat și vine cu tot felul de pretenții, ba că mătușa nu era în toate mințile când a întocmit testamentul, ba că a contribuit la întreținerea ei, etc, știe el avocatul că de asta este plătit. Și, ca să încheiați, vă propune un târg, o împărțire a masei succesorale, etc. Deci nu, nimenea nu vă poate păzi de lăcomia rudelor decedatei.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
@arturo Ati pornit bine, dar....! Continuati cu cadastrarea, odata si odata tot veti avea nevoie, cand se va dezbate succesiunea dupa matusa. Si dezbateti acum, cat inca mai traieste, succesiunea dupa sotul dumneaei. Cu testamentul, daca l-ati intocmit ca la carte, nu veti avea probleme. V-a cerut notarul care a intocmit testamentul sa-i prezentati o expertiza medico-legala psihiatrica? Si daca nu va cerea, era bine sa i-o faceti matusii. Va spun din experienta, nimic nu e gratis!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire unchi fara copii, testament pentru un alt nepot. andreiadmin andreiadmin va rog unele clarificari in urmatoarea situatie :un unchi al meu si frate al mamei mele a decedat,dupa ce sotia lui decedase cu un an inainte.NU au avut ... (vezi toată discuția)
Testament paraschiv mariana paraschiv mariana Buna seara, Am un unchi(fratele bunicii) care mi-a facut un testament in fata unui avocat, pentru toate bunurile sale mobile si imobile. Sotia unchiului a ... (vezi toată discuția)
Mostenire Ella2 Ella2 Dacă am testament si am deschis succesiunea (persoana decedata,neavând copii)nepoții decedate pot interveni cumva la succesiune? (vezi toată discuția)