avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ACT DE VANZARE-CUMPARARE CU UZUFRUCT
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ACT DE VANZARE-CUMPARARE CU UZUFRUCT

Buna ziua,
Va adresez urmatoarea intrebare: este posibila atacarea unui act de vanzare-cumparare cu uzufruct in situatia urmatoare? Tatal meu( divortat de mama mea si recasatorit ) a facut un act de vanzare-cumparare cu uzufruct cu o nepoata a sotiei sale. Tatal meu in momentul semnarii actului era internat la un sanatoriu si se afla in metastaza, actul realizindu-se cu 3 luni inaintea decesului sau.
Va multumesc anticipat
Ultima modificare: Luni, 13 Septembrie 2010
andrei.craciun, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 22:32, 13 Septembrie 2010
in ce an s-a semnat contractul de vanzare cumparare?
contractul poate fi atacat pentru lipsa consimtamantului sau pentru consimtamant viciat caz in care trebuie sa nu fi trecut 3 ani de la incheierea contractului
Actul de vanzare a fost facut in noiembrie 2009 iar tatal meu a decedat in martie 2010.
Va multumesc mult pt ajutor
Ultima modificare: Luni, 13 Septembrie 2010
andrei.craciun, utilizator
cum vi s-a sugerat se poate cere anularea contractului de vanzare cumparare pentru lipsa disceranamtului.
bineinteles in cazul in care exista dovezi ca vanzatorul avea discernamantul afectat la acel moment.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract v-c cu intretinere - certificat medico-legal!! urgent ina123 ina123 Bunicii mei au 68 respectiv 79 ani. Bunicul a suferit acum o luna un infarct, iar bunica a solicitat acum 2 zile amblanta pentru ca i s-a facut rau, precizez ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere cu clauza de uzufruct viager adryan81bz adryan81bz parintii mei au facut cu o bunica un contract de intretinere cu clauza de uzufruct viager...in schimbul acestei transmisiuni bunica a cerut sa fie ... (vezi toată discuția)
Bunicii vor sa-mi vanda casa si mi s-a cerut certif discernamant de la iml andrej andrej Buna ziua. Bunicii mei, din partea tatalui, au decis sa-mi lase mie casa (bineinteles contract vanzare-cumparare) iar notarul mi-a spus ca ar fi FOARTE ... (vezi toată discuția)