avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract intretinere,
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract intretinere,

Tatal meu a incheiat un Contract de intretinere cu bunicii mei, parintii lui, contract care prevede ca un schimbul intretinerii si a inmormantarii acestora, acestia cedeaza casa care are o suprafata de..... si o valoare de 100.000 lei, contract incheiat la notar in 1998. In contract sa prevazut ca tatal meu este casatorit cu mama si sa luat la cunostinta de prevederile art.30 din Codul familiei. Acum cativa bunica a murit si a fost inmormantata si organizate obiceiurile zonei (pomeni, etc). Acum mai traieste bunicul. Intre timp, tata doreste sa divorteze de mama si sa ne scoata pe toti din casa (eu - 24 ani, mama, fratele -14 ani). De curand am asistat la o discutie intre el si bunicu in care ii spunea sa mearga la notar sau la avocat si sa incerce sa anuleze contractul. Avand in vedere situatia grava in care ne gasim, aceea de a risca sa ne dea in strada ce solutii avem. Se mai poate rezilia daca bunica a decedat? Ce drepturi are mama (casa, terenul si terenul din camp sunt ale parintilor lui)? Ce drepturi am eu ca si copil al lui cu toate ca sunt major? Poate cu ajutorul bunicului sa ne scoata in strada? Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 3 August 2012
danmarianpopescu, utilizator
Cel mai recent răspuns: danmarianpopescu , utilizator 13:06, 3 August 2012
Pentru ca bunicul sa desfiinteze contractul de intretinere trebuie sa dovedeasca ca nu au fost respectate clauzele contractuale, adica nu a fost ingrijit. Mama ta si tatal si-au indeplinit obligatiile fata de bunica pana la decesul acesteia si chiar dupa, prin parastasurile si pomenile facute. Mama are dreptul la 1/2 din acel contract in contextul bunurilor dobandite in timpul casatoriei cu tatal. Mama poate sa depuna eforturi in a arata ca si in acest moment, mai ales daca locuieste in casa bunicilor tai, deci a socrului ei, are grija de socrul ei. Tu ai drepturi de pe urma tatalui si a mamei tale ca si mostenitor rezervatar, la data decesului lor.Ei pot hotara asupra bunurilor lor in timpul vietii. Dar mama ta are dreptul la acea cota ce i se cuvine conform contractului de intretinere incheiat in timpul casatoriei si la care si-a adus contributia. Deci se poate doar printr-un proces sa desfiinteze acel contract dar se va face destul de greu. Mama trebuie sa dovedesaca cu martori ca este cea care a avut grija de cei doi. Si presupun ca asa este.
Asa este. Noi avem grija de bunicul cum am avut grija si de bunica. Tata nu mai plateste decat curentul, apa si atat. Trebuile curtii mama, animale, etc iar mancarea si tot ceea ce se cumpara in casa eu din salariul meu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posibilă moștenire Dariuscosmin Dariuscosmin Buna dimineata, tatăl meu este în conflict cu cele 2 surori si doar mama lor mai este în viață, momentan tata are grijă de mama lui. (Bunicul nu are ... (vezi toată discuția)
O succesiune dupa bunica . Oana selena Oana selena Bunica mea ,a decedat in 1992 si bunicu inaintea dansei ,au 5 copii ,dintre care tatal meu a decedat in 2004 si al frate la 2 ani dupa el.Familia nu a ... (vezi toată discuția)
Pentru succesiune cristian04 cristian04 Buna seara! As avea si eu o intrebare.In primul rand sa va povestesc cum sta treaba Bunica mea le-a facut act de vanzare-cumparare la o casa cu clauza de ... (vezi toată discuția)