avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... O succesiune dupa bunica .
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

O succesiune dupa bunica .

Bunica mea ,a decedat in 1992 si bunicu inaintea dansei ,au 5 copii ,dintre care tatal meu a decedat in 2004 si al frate la 2 ani dupa el.Familia nu a dezbatul succesiune pana in data de azi ,si eu cu mama mea (sotia supravietuitoare ) dorim sa deschide-m aceasta succesiune.Familia cauta pe toate partile sa ne incurce si sa ne duca pe piste false. Tata meu a fost infiat de sora lui tatal sau , pentru a putea sa isi faca buletin de Buc.in anul 1958 ,pastrandusi parinti naturali pe certificatul de nastere, emis la vremea acea si legaturile de familie si sange..Fratii in cursul anilor ,ai zis la adresa lui "Esti frate ,da nu ai dreptul" find vorba de teren extravilan si o alta proprietate care am inteles ca au vadut-o in timpul cand traia bunica.Acum mai exista terenul de la camp si eu si mama dorim sa deschide-m succesiunea si sa ii cerem partea tatalui meu decetat. Noi sunte-m din Buc .si bunica avea adresa de locuita in Mircea-Voda Tulcea. Specific ca exista un Titlu de proprietate emis pe numele bunici pentru terenul de la camp ,eliberat in 1993 ,eu dupa cat cunosc nu cred ca este valid.Terenul este intr-o asociatie agricola si a fost administrat de fata unuia din fratii timp de vreo 6 -7 ani .Acum au refacut contractul de arenda ,cu alt frate din familie ,fara ca noi sa fim trecute in acesta..eu nu stiu si acest lucru daca este legal si dansi doresc sa vanda terenul administratorului asociatiei respective,multumesc frumos .
Cel mai recent răspuns: Oana selena , utilizator 11:21, 24 Martie 2017
Buna ziua,
Sa inteleg ca a existat o infiere cu efect restrans a tatalui dumneavoastra? O asemenea adoptie putea avea loc inainte de anul 1956. dupa acel an nu a mai existat adoptia cu efect restrans.
Mergeti la NOTAR cu TOATE actele de stare civila ale tatalui decedat si vedeti ce va spune acesta dupa ce le studiaza.
Daca a fost o adoptie cu efecte restranse tatal dumneavoastra avea drept de mostenire a parintilor naturali. Daca nu atunci NU MAI AVEA ACEST DREPT!
Vedeti sa nu confundati adoptia cu loarea in spatiu.
Daca dupa ce va convingeti ca tatal avea drept de mostenire unchii nu sunt deacord cu dezbaterea succesiunilor atunci va puteti adresa instantelor pentru ca prin sentinta pronuntata sa dispuna dezbaterea si, eventual, iesirea din indiviziune.
Tatal meu a luat nume fam.care la infiat si din ce stie mama mea socrii ei nu a renuntat la copilul lor.Si actul respectiv care atesta infierea nu il detine-m si am incercat sa facem rost de el ,dar nu avem cum sa intra-m in posesiea lui legal .Doar daca il cere un notar sau judecator. Si acum ar trebuie sa merge-m,in tucea sa lua-m Anexa 24 de la primaria Cerna si
Si mama nu are incredere ca nu ne pune pe drumuri si nu o sa poate sa il scoata, si ar trebuie eu sa merg acolo sa il scot ..eu am reusit sa scot actul de deces al bunici . Mai ne trebuie Anexa24 ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce fel de adoptie s-a facut? abby abby O persoana a fost adoptata dupa ce a implinit 14 ani , de care fratele tatalui firesc , in anul 1957 . A ramas valabil certificatul de nastere al adoptatului ... (vezi toată discuția)
Bunicul meu adoptiv acum pe 8 octombrie împlinește 1 an de ... Mirela 479 Mirela 479 Bunicul meu adoptiv acum pe 8 octombrie împlinește 1 an de când a decedat eu că unica fiică a lui ,el nemaiavand copii pot depune declarația de ... (vezi toată discuția)
Am fost înfiat de bunicul meu din partea mamei în anul 1955.la ... vasilesolomon57 vasilesolomon57 Am fost înfiat de bunicul meu din partea mamei în anul 1955.La data de 2 mai 1959,tatăl adoptiv a decedat iar în luna august 1959 am făcut la notariatul ... (vezi toată discuția)