avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Activitate maark

Activitate maark

Răspuns la discuția admitere inm 2010
geamira a scris:

.........inca una :
..............3) Se dau 10 gramezi de cate 10 monede, fiecare moneda cantarind 10 grame. Una dintre cele 10 gramezi este plina de monede false cantarind 11 grame fiecare. Avand la dispozitie un cantar digital, foarte sensibil, cum se poate afla care gramada este plina cu monede false, dintr-o singura cantarire ?

Vei lua o moneda din prima, doua monede din cea de-a doua gramada s.a.m.d. pana la zece din a zecea, toate asezate pe cantar. Teoretic daca toate ar fi de 10 g cantarul va indica 550 g. Cum in una din gramezi avem monede false de 11 gr, diferenta dintre ceea ce indica cantarul digital si 550 reprezinta numarul gramezii in care se afla monedele de 11 grame.
raresmocanu81 a scris:

maark a scris:

Apropo de logica, o problema dintr-o carte de logica. ;)
Fesurile. Marele vizir Sellim a descoperit un complot. Cei trei complotisti au fost condamnati la moarte, dar, in marea sa bunatate, sultanul le-a dat acestora o ultima posibilitate. Astfel, ei au fost dusi intr-o odaie fara oglinzi si li s-a aratat cinci fesuri: trei rosii si doua albe. Ei au fost legati la ochi, dupa care li s-a pus pe cap cate un fes; apoi cele doua fesuri ramase au fost scoase din odaie. Condamnatilor la moarte li s-a tinut apoi urmatorul discurs: in nemarginita sa indurare, marele nostru sultan va ofera o ultima sansa: sa aflati prin judecata care este culoarea fesului de pe capul vostru. Dar, va repet, este vorba de aflat prin judecata si nu ghicit. Daca cumva incercati sa ghiciti fara sa judecati, veti fi ucisi in chinuri groaznice. Deci, cautati sa va ganditi si sa nu ghiciti.
Primul condamnat a fost desfacut la ochi, acesta a privit fesurile celorlalti doi si a spus ca nu stie ce culoare are fesul de pe capul sau. Al doilea a fost dezlegat, dar a dat acelasi raspuns.
Dvs. sunteti cel de-al treilea si veti descoperi prin judecata ce culoare are fesul de pe cap chiar fara sa fiti dezlegati la ochi!:D

R: Rosu. Daca primul ar fi vazut doua fesuri albe stia ca are rosu, inseamna ca a vazut cel mult un fes alb! Daca al doilea ar fi vazut la al treilea un fes alb, atunci stia ca are rosu!:))

dar daca unul avea pe cap fes rosu, al doilea la fel si al treilea alb?
niciunul nu putea da un rasp sigur.

In acest caz al doilea cunoaste raspunsul corect. El stie ca primul a vazut un fes alb si un fes rosu sau doua fesuri rosii. Cum cel de-al doilea a vazut fesul alb la cel de-al treilea, ii este logic ca are un fes rosu!;)

geamira a scris:

ALTA PROBLEMA...:::
.....1) Intr-un cos sunt 14 Kg de mere. Avem o balanta si o greutate de 2 Kg. Cum facem pentru a masura 3 Kg de mere numai din doua cantariri ?

Balanta? Atunci e simplu!:D
Pe un taler punem mere, iar pe celalalt mere si greutatea de 2 kg. Obtinem o egalitate de 8=8, respectiv 8 kg de mere= 6 kg de mere + 2 kg. Eliminam greutatea si renuntam si la cele 8 kg de mere de pe primul taler. Cele 6 kg de mere de pe al doilea taler le impartim in doua si aceasta reprezinta cea de-a doua cantarire prin care am obtinut 3 kg de mere ionatan:rolleyes:
:)
Au umplut vasul de 3 litri, pe care apoi l-au vărsat în cel de 5 litri. Apoi l-au umplut iar şi au vărsat 2 litri în cel de 5, rămânând un litru în cel de 3. Au golit vasul de 5 în butelcuţă şi pe cel de 3( 1 litru) în cel de 5. Au umplut vasul de 3 şi apoi l-au vărsat peste cel de 5, care după aceste operaţiuni conţine 4 litri!

Litere logice, BCDA. :)

Celelalte probleme au primit deja răspunsuri corecte. Se poate elimina cerinţa: bila cu cea de-a treia înălţime nu este lângă cea de-a patra ca înălţime, nici lângă cea de-a cincea şi atunci e corect şi CDEFAB!
Apropo de logica, o problema dintr-o carte de logica. ;)
Fesurile. Marele vizir Sellim a descoperit un complot. Cei trei complotisti au fost condamnati la moarte, dar, in marea sa bunatate, sultanul le-a dat acestora o ultima posibilitate. Astfel, ei au fost dusi intr-o odaie fara oglinzi si li s-a aratat cinci fesuri: trei rosii si doua albe. Ei au fost legati la ochi, dupa care li s-a pus pe cap cate un fes; apoi cele doua fesuri ramase au fost scoase din odaie. Condamnatilor la moarte li s-a tinut apoi urmatorul discurs: in nemarginita sa indurare, marele nostru sultan va ofera o ultima sansa: sa aflati prin judecata care este culoarea fesului de pe capul vostru. Dar, va repet, este vorba de aflat prin judecata si nu ghicit. Daca cumva incercati sa ghiciti fara sa judecati, veti fi ucisi in chinuri groaznice. Deci, cautati sa va ganditi si sa nu ghiciti.
Primul condamnat a fost desfacut la ochi, acesta a privit fesurile celorlalti doi si a spus ca nu stie ce culoare are fesul de pe capul sau. Al doilea a fost dezlegat, dar a dat acelasi raspuns.
Dvs. sunteti cel de-al treilea si veti descoperi prin judecata ce culoare are fesul de pe cap chiar fara sa fiti dezlegati la ochi!:D

ghicu_anca a scris:
chiar am rezolvat una din intrebarile testului/ 2008 si nu mi-a luat numai 4 minute

Exersati. Cu siguranta veti reduce timpul!

R: Rosu. Daca primul ar fi vazut doua fesuri albe stia ca are rosu, inseamna ca a vazut cel mult un fes alb! Daca al doilea ar fi vazut la al treilea un fes alb, atunci stia ca are rosu!:))
Testele lui Voineag nu-s tocmai bune pentru magistratură. Omul insistă să-şi denumească astfel cartea! :)
Consider aşa aceste teste deoarece cred că unele răspunsuri oferite de autor nu-s tocmai în regulă, de exemplu:
Nulitatea unui contract cu executare succesivă produce efecte, de regulă, de la data:
a) introducerii acţiunii în anulare;
b) încheierii contractului;
c) pronunţării hotărârii;
d) rămânerii irevocabile a hotărârii judecătoreşti.
Ne răspunde b, dar ştim şi: "deşi efectele nulităţii se produc în principiu retroactiv, iar rezilierea operează numai pentru viitor, totuşi, în cazul actelor juridice cu executare succesivă nici nulitatea nu produce efecte pentru trecut"
Poate greşesc eu. Aş mai vedea, după ce am făcut testele lui Voineag şi diferenţe între acestea şi examenul de la INM:
- numărul de răspunsuri corecte la o întrebare, la INM clar 1 sau 2!
- formularea întrebărilor, Voineag de cele mai multe ori oferă răspunsul corect prin întrebare, la INM doar în vise se întâmplă asta!
Din 757 de teste la procedura civilă create de Voineag am greşit doar 32! La INM am răspuns corect la 16 din 25! Eu zic că-s prea uşoare întrebările lui Voineag şi te fac să te duci la examen minţit că ai ştii!
Stiam ca sunt teste LSAT, insa nu si procentele enumerate de tine. In aceste conditii trebuie sa modific 70 cu 50! Scuze! :)
Interviul este legat de unele intrebari din testul de logica, oricum pot complica si mai mult admiterea daca vor, candidatii trebuie sa se ridice la nivelul cerintelor!
Stiu cum sunt testele de specialitate... de la an la an mai grele si-mi dau seama de asta dupa punctajul pe care il obtin facand testele din fiecare an, acum cativa ani erau poate la un nivel apropiat de examenul de licenta de la Facultatea de Drept a Universitatii Bucuresti, au scazut media de la 8 la 7 si cu acesta ocazie au crescut dificultatea intrebarilor. Cu intrebarile din ultimii ani, fara a scade nota de promovare a examenului la 7 nu se ocupau nici macar 20% din locuri!:stunned:
Răspuns la discuția neconstitutionalitate
Cand s-au luat decizii, hotarari s.a.m.d. in instanta, articolul x nu era abrogat! Sunt sute de cazuri de articole abrogate in legislatia din Romania. Am da peste cap tot sistemul, deci nu se poate!:(
aemilia a scris:
cei care nu ne situam printre cei 81 vom avea probleme in solutionarea cazurilor care ni se vor repartiza

Nu e vorba de asa ceva! Exagerez un pic! :P
Dar cand ii vad pe unii ca se vaita de testul logic sau de interviu. #-o Intelegeti ca voi vreti sa ajungeti magistrati, nu maturatori de strazi!;)
Sunt 81 care au luat peste 70! Deci, se poate!
Sa raspunzi corect la 30 din 100 iar peste cativa ani sa decizi in legatura cu libertatea unei persoane? Grav! :(
cipicaus a scris:
Pentru colegii de suferinta care vor sa faca ceva iata ce propun:
psihologicul si vizita medicala inainte de examen
interviul inainte de logica pentru a elimina suspiciunea ca notele de la linterviu s-au pus cu notele de la logica in fata
intrati pe facebook unde sa comentam mai mult si sa ne strangem mai multi pentru a face o petitie on line

La modul cum are loc vizita medicală stă foarte bine acolo unde este aşezată în desfăşurarea examenului. Totuşi sunt 3000 de candidaţi, iar selecţia trebuie făcută în primul rând pe baza materiei din dreptul civil, penal şi proceduri. Nu este examen de admitere la facultatea de logică! ªi aşa abia se întâmplă să promoveze testul grilă câţiva peste numărul de locuri scoase la concurs!
Sunt atât de uşoare întrebările de genul Frâncu, Jianu şi Petre au mere. Dacă merele lui Jianu şi ale lui Petre sunt mai verzi, ale cui sunt mai roşii? :D Este ruşinos să faci sub 70 de puncte la acest test după ce ai trecut proba grilă din cele patru materii!
Părerea mea.:whistle: