avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Activitate iulianbastan

Activitate iulianbastan

Am un teren si am incheiat un contract de comodat cu un prieten pe el. intrebarea mea este urmatoarea: eu in calitate de comodant pot construi pe acel teren o casa in perioada de valabilitate a contractului de comodat? Va multumesc anticipat
cum pot intabula si obtine extras de carte funciara si incheiere de intabulare pe un teren +constructii?
Sa va explic situatia: terenul si constructiile de pe el au fost ale bunicilor(decedati) dobandite de la strabunici cu acte de mostenire. S-a dezbatut mostenirea de pe urma bunicilor iar in cm al mamei mele este trecut, dar problema e ca nu e trecut in actul de proprietate al bunicilor. Cum pot obtine incheierea de intabulare si extrasul de carte funciara? Precizez ca am doc. cadastrala. ce pasi trebuie sa urmez?
multumiri anticipate
Răspuns la discuția titlu proprietate
iar dupa ceea ca sa ma separ de unchiul meu trebuie sa fac act de dezmembrare cu partaj?
Salut! Am si eu o nelamurire si va implor sa ma ajutati. Bunicii mei (decedati ambii)au 3 copii: mama, o matusa si un frate. Ca avere a ramas un teren intravilan, 9000mp arabil extravilan, 5000 mp extravilan arabil si 1900 mp vie. mama si matusa mea vor sa imi vanda mie 2/3 din intravilan(partile lor)+ cei 9000mp arabil, iar restul sa-i ramana unchiului meu adica 1/3 intrvilan +5000 mp arabil +1900mp vie. Unchiul meu zice ca nu are bani sa faca actele iar eu nu pot sa platesc in locul lui pentru ca el vrea sa le vanda partea lui copiilor lui, iar acestia au spus ca nu da niciun ban.Actele pe care le am acum sunt:
-certificat mostenitor(mama+unchiul+matusa)in indiviziune
-titluri proprietate pe toate suprafetele(pe numele bunicilor)
-schite, pe cei 9000mp extravilan; iar pe intravilan am schita pe toata suprafata la un loc. Ce acte/demersuri trebuie sa fac pentru a ma vedea proprietar cu toate actele pe acele bunuri,
In speranta ca ma vedti ajuta, va multumesc anticipat