avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de comodat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de comodat

Am un teren si am incheiat un contract de comodat cu un prieten pe el. intrebarea mea este urmatoarea: eu in calitate de comodant pot construi pe acel teren o casa in perioada de valabilitate a contractului de comodat? Va multumesc anticipat
Ultima modificare: Luni, 12 Aprilie 2010
iulianbastan, utilizator
Cel mai recent răspuns: alina2109nel , utilizator 12:27, 13 Aprilie 2010
Contractul de comodat nu va da dreptul sa va construiti un imobil pe acesta.
Daca aveti acordul expres si autentic al proprietarului terenului - obiect al contractului de comodat - cu privire la edificarea unei constructii pe acel teren, atunci este altceva dar, proprietarul terenului va deveni si proprietarul constructiei, insa niciodata proprietarul constructiei nu va deveni proprietarul terenului fara acceptul si despagubirea proprietarului terenului. ;)
Depinde ce ati scris in contract.
Vedeti si ce a scris Cora mai sus.
Dragi colegi, faceti confuzie intre comodant si comodatar.
Userul care a ridicat problema este COMODANT, deci PROPRIETAR al terenului, cui vreti sa ceara acordul?Eventual primariei, pentru autorizatie de constructie.
Chiar daca este COMODANT , tot nu poate construi o casa pe perioada contractului de comodat! Si asta dintr-un simplu motiv : fiindca pe perioada comodatului comodantul nu are folosinta terenului!B-)
In principiu, comodantul nu poate cere restituirea lucrului inainte de implinirea termenului pentru care l-a imprumutat; totusi, el poate obtine acordul comodatarului de a construi un imobil pe teren, pe perioada valabilitatii contractului.

Alte discuții în legătură

Rezilere contract cu societate comerciala DAVID44 DAVID44 Buna seara, am intrebare pentru cei care ma pot ajuta intr-o anumita situatie. Cum pot rezilia un contract de comodat incheiat intre mine ca, comodant si o ... (vezi toată discuția)
Accesiune constructie - contract de comodat niky99 niky99 Buna ziua Am facut un contract de comodat pentru terenul meu cu o societate, in contractul de comodat specificandu-se cadurata este " pentru toata durata ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, la o tranzactie de vanzare cumparare de teren si casa ... dinumarcel dinumarcel Buna ziua, La o tranzactie de vanzare cumparare de teren si casa in jud. Valcea in contractul de vanzare cumparare se scrie: ,,imobilul descris ... ce face ... (vezi toată discuția)