avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 988 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de comodat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de comodat

Am un teren si am incheiat un contract de comodat cu un prieten pe el. intrebarea mea este urmatoarea: eu in calitate de comodant pot construi pe acel teren o casa in perioada de valabilitate a contractului de comodat? Va multumesc anticipat
Ultima modificare: Luni, 12 Aprilie 2010
iulianbastan, utilizator
Cel mai recent răspuns: alina2109nel , utilizator 12:27, 13 Aprilie 2010
Si asa ajungem la ce am scris eu...:D


avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Depinde ce ati scris in contract.
Vedeti si ce a scris Cora mai sus.
procmarci a scris:

In principiu, comodantul nu poate cere restituirea lucrului inainte de implinirea termenului pentru care l-a imprumutat; totusi, el poate obtine acordul comodatarului de a construi un imobil pe teren, pe perioada valabilitatii contractului.

Sunt perfect de acord cu asta , dar daca nu primeste acel acord de la comodatar , atunci nu poate construi! Chiar daca este proprietarul terenului!
B-)
Tot depinde de contract.

Aordul expimat ulterior incheierii contractului are o alta valenta juridica.
As avea si eu o intrebare,daca se poate. Cum se poate rezilia un contract de comodat ,avand in vedere faptul ca a fost facut fara o data limita(pe perioada nedeterminata)?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezilere contract cu societate comerciala DAVID44 DAVID44 Buna seara, am intrebare pentru cei care ma pot ajuta intr-o anumita situatie. Cum pot rezilia un contract de comodat incheiat intre mine ca, comodant si o ... (vezi toată discuția)
Accesiune constructie - contract de comodat niky99 niky99 Buna ziua Am facut un contract de comodat pentru terenul meu cu o societate, in contractul de comodat specificandu-se cadurata este " pentru toata durata ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, la o tranzactie de vanzare cumparare de teren si casa ... dinumarcel dinumarcel Buna ziua, La o tranzactie de vanzare cumparare de teren si casa in jud. Valcea in contractul de vanzare cumparare se scrie: ,,imobilul descris ... ce face ... (vezi toată discuția)