Buna ziua,
La o tranzactie de vanzare cumparare de teren si casa in jud. Valcea in contractul de vanzare cumparare se scrie: ,,imobilul descris ... ce face obiectul prezentului inscris .... de la data dobandirii si pana in prezent, nu a facut obiectul vreunei instrainari sau promisiuni de instrainare... nu este inchiriat/arendat... nu este in litigiu..... nu este grevat de sarcini si urmariri de orice natura...... nu avem cunostinta de vreo actiune, reclamatie sau pretentie formulate de vreun tert....". Contract incheiat in 16-09-2014.
In realitate imobilul respectiv (casa si teren) facea obiectul unei instrainari deoarece proprietarii vanzatori erau mutati intr-o alta locatie data de la stat in baza unui contract de comodat incheiat in 07-06-2010 valabil pana la ,,obtinerea actelor necesare incheierii actelor de schimb de proprietati prin care prezentul comodatar va deveni proprietarul imobilului ce face obiectul acestui comodat".
Imobilul initial (din contractul de vanzare cumparare) constituie acum obiectul unei mosteniri disputata intre trei frati, imobilul fiind vandut de parinti (acum decedati) doar unuia dintre cei trei frati fara instiintarea celorlalti. Situatia de comodat unde au locuit parintii (acum decedati) si unde locuieste acum fratele avantajat, este inca actuala deoarece birocratia statului este inca foarte mare.
Exista vreo institutie peste acest Notariat, unde ne putem adresa pentru modificarea (eventual anularea) contractului de vanzare-cumparare? Poate aceasta institutie i-a dat autorizatie acestui Notariat.
Cum se poate rezolva aceasta situatie astfel ca sa fie echitabil pentru toti cei trei frati?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
raluk0207
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
La încheierea contractului, a fost obținut un extras de Carte Funciară pentru autentificare.
Dacă în acest extras imobilul este intabulat pe numele vânzătorului si nu aparea nimic la rubrica "sarcini"....la revedere!
Vânzarea este perfect valabilă.
Revin cu o intrebare: In contractul de vanzare-cumparare se scrie: ,, terenul a fost dobandit ca mostenire de la tatal meu defunct. si atribuit mie in baza art 27 alin 2 din Legea 18/1991 si Ordin Prefect....... iar casa a fost realizata de noi sotii vanzatori pe perioada casatoriei, in anul 1967 fara a detine Autorizatie de constructie."
Intrebarea este: Se putea construi casa respectiva fara Autorizatie de constructie? In anul 1967 care erau prevederile legale? Deasemenea: se poate vinde un imobil construit fara Autorizatie de constructie?
Multumesc pentru ajutor.
Da, la ambele intrebari.
90% din casele din România, cu atât mai mult cele vechi și batranesti sunt construite fără autorizație.
Se construiesc și acum vile, fără autorizație.