avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cumpararea unu-i teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cumpararea unu-i teren

intentionez s-a cumpar un teren pe care am deja un garaj construit de mine si doresc sa aflu pasi care trebuie sa-i urmez de la inceput cand ajung la notar cu vanzatorul.
Cel mai recent răspuns: sd2010 , utilizator 11:19, 14 Noiembrie 2010
Vânzătorul, cumpărătorul, buletine, acte de proprietate, certificat de atestare fiscală (de la primăria în raza căruia este situat terenul care face obiectul vânzării). Notarul vă face taxarea, faceți o cerere pentru eliberarea extrasului de carte funciară și vă face o programare pentru când să vă prezentați la act.
da merci ok, dart actul de vanzare cumparare se face dupa ce se elibereaza extrsul de carte funciara?
NUMAI după eliberarea extrasului. Păi cum altfel vă asigurați că el este proprietarul actual al terenului. Extrasul de carte funciară e actul de identitate al imobilului. Atestă proprietatea la zi a imobilului și dacă e grevat sau nu de vreo sarcină.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solicitare extras cf mshboss mshboss Buna ziua! In cazul perfectarii unei vanzari programate la notar,cine trebuie sa solicite extrasul de Carte Funciara?Notarul,vanzatorul sau cumparatorul? Va ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament fara probleme ulterioare starcopit starcopit Buna ziua! As dori sa achizitionez un apartament/ garsoniera in Buc. intr-un viitor previzibil. As dori sa aflu legat de acest fapt cum sa ma asigur eu, ... (vezi toată discuția)
Doresc sa cumpar apartament murphy_04_09 murphy_04_09 Vreau sa cumpar un apartament. Vanzatorul nu mi-a zis ca este sediu de firma. Am fost la un notar public si acesta a obtinut extras de carte funciara pentru ... (vezi toată discuția)