Buna ziua,prezint intai situatia si apoi pun intrebarile. Persoana fizica X a cumparat, in baza unui contract de vanzare-cumparare, un teren, din care o parte de destinatie arabil si restul de 100m de destinatie curti constructii, impreuna cu constructie cu suprafata construita 100m, neacoperita (nefinalizata, fara acte de proprietate). Imobilul e inscris in cartea funciara, cu numar cadastral. Proprietarul, in baza unui contract de comodat, va da in folosinta aceasta proprietate (teren +constructie) unei societati. Ce pasi sunt de urmat si ce acte trebuie obtinute de ambele parti, pentru a ajunge in faza de depunere documentatie pt bransare la energie electrica pt pers juridica (firma care va avea punct de lucru in aceasta locatie). Imi cer scuze daca nu am prezentat clar, nu am cunostinte in domeniu, am nevoie de ajutor specializat. Va multumesc anticipat!
Casa are autorizatie de constructie?
In principiu prin contractul de comodat la capitolul - drepturi si obligatii, proprietarul poate include clauza prin care , beneficiarul contractului de comodat, societatea, poate sa dispuna in ceea ce priveste bransarea imobilului la utilitati. Deci , comodatarul (societatea) in baza contractului de comodat, cu acceptul proprietarului, mentionat in acel contract, poate face toate demersurile si poate incheia pe numele ei contractul cu Enel si orice alt contract de utilitati cu mentiunea ca ea sa fie cuprinsa in contract.
Singurul act in acest moment este Contractul de vanzare-cumparare intre fostul proprietar pers fizica si actualul, pers fizica, urmand ca zilele urmatoare sa iasa si extrasul de carte funciara. Dupa ce se face contractul de comodat stiu ca e simpla partea cu utilitatile, exact asa cum mi-ati raspuns si dvs. Ceea ce ma intereseaza insa e etapa de dupa vz-cumparare, pana la acest contract de comodat. ex. urbanism, avize, etc pe care nu le stiu, astfel incat sa pot pune cel putin intrebarile corect
"Urbanism, avize etc." se fac in baza contractului de comodat, nu inainte... exact cum vi s-a explicat mai sus, in contractul de comodat se inscriu expres aceste prevederi... Contractul de vanzare cumparare include si constructia? Constructia este intabulata?
Bransament electric
ady09
buna ziua, va rog o informatie
in cazul in care socrul meu detine un spatiu, am facut bransamentul electri pe numele lui persoana fizica cum pot ca factura de ... (vezi toată discuția)